2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Csak az év végén folytatódhat a vörösiszapper

A vörösiszapper másodfokú tárgyalásának legkorábbi lehetséges időpontja 2019 végén vagy 2020 első negyedévében várható – közölte a Magyar Hírlap érdeklődésére Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője.

  • Csak az év végén folytatódhat a vörösiszapper

Kifejtette: a Győri Törvényszéken megszületett elsőfokú ítélettel szembeni fellebbezések miatt az ügy iratai még nem érkeztek meg a Győri Ítélőtáblára. Erre legkorábban az írásba foglalási határidő letelte, majd a Győri Fellebbviteli Főügyészség nyilatkozatának beérkezése után, előreláthatólag június végén kerülhet sor.

Az ügyben első alkalommal elsőfokú határozatot hozó Veszprémi Törvényszék 2016 januárjában hirdetett ítéletet, míg a másodfokú eljárás lefolytatására 2017 februárjában került sor. Ismert, hogy a Győri Törvényszék idén február 4-én első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélte Bakonyi Zoltánt, a MAL Zrt. egykori vezérigazgatóját a tíz ember életét követelő vörösiszapperben. Bakonyi és a másodrendű vádlott egyaránt fogházbüntetést kapott, öt embert ugyanakkor felmentett a bíróság.

A perben Fejes Péter ügyész tizenhárom vádlott terhére fellebbezett, ahogy fellebbezett az ítélet ellen az a tíz vádlott (és védőik) is, akiknek a bűnösségét megállapították. Ismeretes, a MAL Zrt. ajkai telephelyén 2010. október 4-én szakadt át a X. számú vörösiszap-tározó kazetta gátfala, aminek következtében több mint egymillió köbméter lúgos zagy ömlött ki, elöntve a közeli Kolontár és Devecser egy részét, tíz ember halálát, továbbá felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!