2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Csak a Viagogotól ne!

Hír TV

2019. február 23., szombat 21:01, frissítve: szombat 21:55

Pontosan 160 országban működik és már sok ezer embert károsított meg a 13 éves működése alatt a svájci székhelyű, úgynevezett másodlagos online jegyértékesítéssel foglalkozó VIAGOGO.

„Találd meg a tökéletes jegyet!”, „A vásárlók garantáltan kapnak érvényes jegyeket az eseményekre”, „Mi vagyunk a világ legnagyobb másodlagos jegyárusító piactere.” –ezekkel a szövegekkel csábítja vásárlásra egy online jegyértékesítő cég az embereket. A probléma csak az, hogy mindez, úgy tűnik, teljesen igaz. A felület a jegyeket hol dupla vagy tripla áron adja el, hol egy belépőt többször is értékesít. Jelenleg nem tudni pontosan, hogy a hírneve vagy a hírhedtsége nagyobb-e a Viagogo nevű cégnek. Egy általunk megkérdezett úriember még nem vásárolt interneten és pechére elsőre pont ebbe a honlapba botlott.

-Interneten keresztül útmutatások alapján eljutottunk oda, hogy megadtam a bankszámlaszámomat, pontosabban a kártyaszámot és örültem, hogy az utolsó pillanatokban sikerült hozzájutnom a két darab jegyhez.
-De nem annyi lett a végösszeg.
-Hát sajnos nem, ez volt, ami számomra a legmegdöbbentőbb volt, hogy amikor megérkezett a számla, akkor azon a jegy ára mellett feltüntettek még kezelési költséget, áfaköltséget és ennek következtében a kvázi 16 ezer ft helyett eleve euróban adták meg az árat, 88 eurót jelöltek.

További részletek a teljes adásban: