2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szinbád

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Cozma-ügy: ősszel döntenek a felülvizsgálati kérelemről

A nyári szünet miatt várhatóan ősszel dönt a Kúria a Cozma-gyilkosság ítéletével kapcsolatos felülvizsgálati kérelemről – tudta meg a Hír Televízió a Legfőbb Ügyészség szóvivőjétől.

Olvassa el itt a Magyar Nemzet Petre Cozmával készített interjúját.

A másodfokú bíróság Raffael Sándor és Németh Győző életfogytig tartó szabadságvesztését 18 évre mérsékelte, Sztojka Iván húszéves fegyházbüntetését pedig nyolc év börtönre csökkentette. Széplaki-Nagy Gábor azt mondta: a Legfőbb Ügyészség kedden nyújtotta be a kérelmet, amelyben az ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta. Ha a Kúria helyt ad a kérelemnek, akkor megismételt eljárásban felülvizsgálhatják a korábbi döntést.

Vizsgálat

Június 2-án kiderült, a Legfőbb Ügyészség megvizsgálja, van-e törvényes lehetőség a Cozma-gyilkosság ügyében hozott jogerős ítélet felülvizsgálatára. A Győri Ítélőtábla június 1-jén hozta nyilvánosságra a másodfokú ítélet szövegét, amelyben jelentősen enyhítette a Marian Cozma meggyilkolásáért és két társa súlyos megsebesítéséért első fokon kirótt büntetéseket.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter még május 14-én az ítélkezési gyakorlat felülvizsgálatát kérte a Cozma-ügy nyomán Darák Pétertől, a bíróságokat felügyelő Kúria elnökétől.

Az ítélet után transzparenssel kértek bocsánatot a meggyilkolt Marian Cozmától az MKB Veszprém és a Pick Szeged szurkolói.

A Legfelsőbb Bíróság volt tanácselnöke a Hír TV Rájátszás című műsorában úgy vélte: a másodfokú bíróság vétett a büntetőeljárás szabályai ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!