2019. augusztus 21.,
szerda, Sámuel, Hajna napja

Civilek: Jogsértő és diszkriminatív az új szegedi csendrendelet

Hír TV

2018. szeptember 19., szerda 10:59

Súlyosan diszkriminatív és jogsértő a módosított szegedi csendrendelet - a Mindenki Szegedért Mozgalom szerint. Szabó Bálint a közéleti szerveződés elnöke arra kéri Botka László polgármestert, hogy tárgyalják meg a kormányhivatal észrevételeit a pénteki közgyűlésen.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal ugyanis a rendelet finomítására kérte az önkormányzatot. A rendelkezés hétvégén éjfélig engedi hangosítást a vendéglátóhelyeknek, a többi napokon pedig 10-ig. A korlátozás azonban nem vonatkozik az egyházi és az önkormányzati, valamint a Szegedi Tudományegyetem és a Hallgatói Önkormányzat rendezvényeire.

„Miközben az önkormányzat által szervezett vagy az általa engedélyezett rendezvények akár hajnali 4-5-ig zavarhatják a szegediek nyugalmát - gondoljanak csak a Szegedi Ifjúsági Napokra vagy éppen a Szegedi Egyetemi Napokra -, aközben a szegedi ifjúsági napokkal egyidejűleg nyitva tartó kerthelyiséges szórakozóhelyek vagy éppen teraszoknak be kell zárniuk éjfélkor. Ez nyilván mindenki számára egyértelműen diszkriminatív vagy versenytorzító. Úgyhogy a kormányhivatal erre ismételten felhívta a figyelmét az önkormányzatnak” – ismertette Szabó.