2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Cigire és sörre is futotta a norvég pénzekből

Sörre, cigarettára és gyorséttermi hamburgerre is jutott a Norvég Alap pénzeiből a Liberális Fiatalok Egyesületénél. A Kehi szerint költségvetési csalás gyanúja merülhet fel.

Hamburger, cigaretta, sör – egyebek közt ezekre is jutott a Norvég Alap pénzeiből. A Liberális Fiatalok Egyesülete hivatalosan a média sokszínűségéért és a sajtószabadságért indított kampányra kapott 2,5 millió forintot. A pénzek elosztását végző Ökotárs Alapítvány semmi kifogásolnivalót nem talált az egyesületnél, ugyanis elfogadták éves beszámolójukat. A liberális fiatalok most azt állítják, hogy a cigarettát egy performanszhoz vették, a sört pedig véletlenül számolták el.

„Dohányt vettünk, mert szerettünk volna csinálni egy kis installációt, hogy dohánnyal kitesszük, hogy médiaszabadság. Mint kiderült, ami a szobában működik, az a szabadban nem. Nagyon gyorsan elfújta a szél az installációt, le sem tudtuk fényképezni, és akkor úgy gondoltuk, hagyjuk az egészet. A sör pedig véletlenül került bele az elszámolásba, természetesen nem akartunk alkoholt elszámolni. Ez egy 300 forintos tétel. Egy kilencezer eurós projektben az ilyenek előfordulhatnak. Ezt nagyon szívesen visszautaljuk” – mondta Szalai Máté, a Liberális Fiatalok Egyesületének elnöke.

Az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) is vizsgálódik. A Kehi kabinetfőnöke szerint a liberális fiatalok elszámolása költségvetési csalás gyanúját vetheti fel.

„Az egyesület a támogatást arra kapta, hogy a médiapluralizmusért és a sajtószabadságért indított európai polgári kezdeményezéshez csatlakozva gyűjtsön össze tizenegyezer magyarországi aláírást. A tizenegyezer aláírás helyett végül 2424 aláírást sikerült összegyűjteniük, azonban a támogatási összeget gyakorlatilag teljes egészében felhasználták. Amennyiben megállapításra kerül és megerősítésre kerül, hogy a kapott támogatást, vagy annak egy részét a jóváhagyott céltól eltérően használták fel, az felvetheti a költségvetési csalás elkövetésének gyanúját is, illetve a kapott támogatás, vagy annak egy részének visszafizetési kötelezettségét eredményezheti” – közölte Bőcz Sándor, a Kehi kabinetfőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb poszttal jelentkezett a Budapesti Prókátor + videó

Újabb poszttal jelentkezett a Budapesti Prókátor + videó

Az adásban Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa és Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője ütköztette véleményét a következő témákról:mintegy 40 milliós szerződést kötött az Erzsébetvárosi önkormányzat a Republikon Intézettel, saját vejének cégét bízta meg egy közvélemény kutatással Erzsébetváros DK-s polgármestere.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!