2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Belföld

Célpont: 2006. október 23. – A szemkilövetések napja

  • Célpont: 2006. október 23. – A szemkilövetések napja

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra való megemlékezés alkalmával, 2006. október 23-án Budapesten felvonulást szervezett a Fidesz. Kezdetben békésen vonult a tömeg, majd egyszer csak, szinte minden előjel nélkül, egyre több rendőr jelent meg az tucákon. A cseppet sem megszokott rendőri viseletet a símaszk, az azonosítószám teljes hiánya és a támadópajzs jelentette. Nem sokkal később előkerült a gumibot, a gumilövedék, a füstbomba, valamint a vízágyú is.

„Mint a kombájn a gabonatáblában, ledarálták az embereket.”

- mondta Móczár István akkor, a Hír Televízió Célpont című műsorában.

Aki kint volt a Fidesz-rendezvény békés tüntetésén vagy aki aznap akár csak arrafelé sétált jól emlékszik, hogy mennyien és milyen súlyosan sérültek meg az indokolatlan rendőri brutalitás következtében. Többeket agyba-főbe vertek gumibottal, megrugdostak, több helyen is meglőttek gumilövedékkel, méghozzá indokolatlan közelségből.

A Hír Televízió az akkor készült felvételekkel és az akkori, Célpont című műsorával ma ismét visszaemlékezett, milyen is volt az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc kormányzása és honnan is kapta a „szemkilövető” nevet.

Célpont, 1. rész:

Célpont, 2. rész:

A témával részletesebben foglalkozunk a ma este 20 óra 30 perckor kezdődő Informátor című műsorunkban.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ma este a 18 órai Hírek után Célpont

Apáti Bence: A szemkilövető exminiszterelnök újabb meséje

Hidvéghi Balázs: 2006-ban az Európai Unió szemet hunyt a rendőri brutalitás felett

A DK szerint 2006-ban, a demokráciában lehetett tüntetni

Credo: A közösségi média egy öntudatra ébredt rendszerré vált

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!