2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Büntetőeljárás indulhat hamarosan Donáth László ellen

Büntetőeljárás indulhat Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Donáth Anna momentumos EP-képviselő apja ellen, akit az ügyészség az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel vádolhat meg – tudta meg Pestisrácok.hu.

  • Büntetőeljárás indulhat hamarosan Donáth László ellen

Az ügyészség hamarosan vádat emelhet Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő ellen. Mindez azt jelenti, hogy a BRFK rövid időn belül sikeresen lezárhatja a nyomozást az ügyben, Donáthnak pedig bíróság előtt kell felelnie emberi méltóságot sértő szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt – tudta meg a Pestisrácok.hu.

Feljelentés

Donáth László evangélikus lelkész zaklatási botránya 2019 augusztusának elején robbant ki, amikor a TV2 Tények című híradójának először beszámolt egy tanú a történtekről. Mint elmondta, hallotta, hogy volt „egy nagyon kedves dolgozó”, aki nemrégiben felmondott mert „valamelyik lelkész zaklatja és nagyon csúnyán bánik velük, de nem merték feljelenteni, merthogy nagyon nagy hátszele van”. A befolyásos férfi Donáth László, aki 1994 és 2010 között országgyűlési képviselő volt MSZP-s színekben, lánya, Donáth Anna pedig a Momentum Mozgalom EP-képviselője, a párt alelnöke. A tanú szerint a történtek helyszíne a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház volt, amelynek a honlapja úgy tájékoztat, az intézményt a mai napig egy Donáth László elnökölte igazgatótanács irányítja.

Hamarosan kiderült, a hatóságok már június óta nyomoznak, mint újságírói megkeresésre írták: a hivatalos közlés szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt. Az ügy nyilvánosságra kerülése után hamarosan megnyíltak az áldozatok és hozzátartozóik, egyikük a 888.hu-nak mondta el a történetét.

– Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? „Jöjjön a tornaszobába, kedves!” És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket – mesélte az áldozat, hozzátéve, Donáth határozott és karizmatikus egyéniség volt, aki a zaklatások mellett elhitette az áldozatokkal, hogy a történtek ellenére hálásak lehetnek, hogy a szeretetházban dolgozhatnak. „Senki nem mert szólni semmiért” – mondta.

– A másik, amit tudni kell erről a férfiről, hogy nagyon sokan szerelmesek belé, 16 és 90 év között. Merthogy egy ilyen karizmatikus személyiség, nagy orgánummal, meg ugye lelkész! A nőknek a felét úgy megnyeri, hogy azok tényleg hullaszerelmesek lesznek belé, innentől kezdve pedig elhiszi, hogy minden nőnél van esélye és bepróbálkozik. Azt meg, hogy a nő félelemből teszi, amit tesz, hogy nem mernek nemet mondani, azt már nem ismeri el. Neki ez is egy hódítása. Neki a nők a gyengéi. De a család az szent, mondta, hogy soha nem fog elválni. De a nőkről nem tud lemondani – mondta a 888-nak nyilatkozó áldozat. Kiemelte: Donáth többnyire fiatal lányokat molesztált, akik ledermedtek, amikor hirtelen megfogta a feneküket vagy a mellüket. – És ugye erre mindig azzal hivatkozik, hogy „De senki nem utasított vissza!” De hát az ember abban a szituációban nem mondhatja azt, hogy nem, mert olyan szinten megrémül! – emlékezett vissza a fiatal nő.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Pestisrácok.hu alapján Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!