2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Budapest több kerületében is rajzanak a patkányok

A jó idő beköszöntével egyre több helyen bukkannak fel patkányok Budapesten. A Metropol beszámolója szerint a közösségi oldalakat ellepték a panaszos hozzászólások. A legtöbb bejelentés Kispestről, Csepelről és az óbudai Csillaghegyről érkezik. 

  • Budapest több kerületében is rajzanak a patkányok

A lakosok beszámolói szerint a patkányok mindent összerágnak, ami a kamrában van és belebújnak a virágföldbe, takarókba. A főváros itt már megkezdte a patkányirtást, de a lakosok szerint a helyzet nem javult érdemben.

Zuglóban sem jó a helyzet 

A Ripost is beszámolt arról korábban, hogy a lakosság szubjektív érzete mellett a számadatok is egyre romlanak. Tavaly októberben a bejelentések száma elérte a 1187-et, ami több mint kétszerese a tavalyi adatnak. A patkányok jelenléte különböző városrészeket érint, beleértve pincéket, csatornarendszereket és akár lakóépületeket is. 

Karácsony leállította a patkányirtási programot

A Metropol emlékeztetett, a 2019-es önkormányzati választás egyik témája Budapesten a patkányirtás volt. Tarlós István korábbi főpolgármester vezetése alatt 2019-ben nagyszabású patkányirtási programot indítottak, amely látványos eredményeket hozott. Karácsony Gergely azonban a főpolgármesteri szék elfoglalása után után leállította a programot, új modellt és vállalkozót hozott a gyérítésre.

Az eredmények azonban elmaradtak, nem lett kevesebb a patkány, mint korábban, sőt tavaly tavasz óta elszaporodtak. Ennek látványos jelei is voltak: Zuglóban és Gazdagréten például óvodákat is ki kellett költöztetni átmenetileg az épületből a patkányinvázió miatt. Még a Fővárosi Önkormányzat sem tudja takargatni a számokat, oldalukon mindenki láthatja, hol vannak Budapest legpatkányfertőzöttebb részei.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!