2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Budapest az ország és a nemzet szíve

Tarlós István és Orbán Viktor együtt ünnepelték meg Budapest egyesítésének 145. évfordulóját. Orbán Viktor bejelentette a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának megalakulását.

  • Budapest az ország és a nemzet szíve

Budapest az ország szíve - mondta Tarlós István, aki a Fővárosi Közmunkák Tanácsa és a Városszépészeti Bizottság hagyományait idézte fel beszédében. Az utóbbi években látszik a város vitalitása - mondta Tarlós István. Polgármesterként kötelességének érzi ezt a városfejlesztő, megújító hagyományt követni, ebbe az évszázados munkába csatlakozni. A Pro Urbe és Budapestért díjak kitüntetettjei kiváló teljesítményeket tettek, akik hasonló felelősséggel szorgalommal és tehetséggel szolgálják a város közösségét. Követhető és követendő példaképek, akik személyükben hitelesítenek célokat, utakat. 

Orbán Viktor szerint is a mai nap Budapest születésnapja. Egy nagyszerű város terve született meg 145 éve, amit elődeink szívós munkával valóra is váltottak. Pest Buda és Óbuda egyesítése után nőtt fel a magyarok büszkesége: Budapest. A város minden magyaré, a város ami vár rá, bárhol is legyen a világon. Budapest nemzeti alkotás, teljesítmény és siker. A legnagyobb magyar közösségi teljesítmény, ezáltal nemzeti kincs ami pótolhatatlan– mondta a Miniszterelnök. Budapest a magyar nemzet szíve, a budapestiek otthona. A budapestiek otthonaként jól működőnek, rendezettnek, tisztának és szépnek kell lennie, a nemzet fővárosaként pedig büszkeséget és nagyszerűséget kell sugároznia. Ez a városvezetés és az ország vezetésének közös feladata - szögezte le Orbán Viktor.

A városnak Kárpát-medencei küldetése is van, de még mindig nem nyerte vissza régi fényét– mondta Orbán Viktor. Csak akkor lehetünk komoly ország, ha a főváros is komoly dolgokra vállalkozik. A következő évtizedben a város története nagy fejlődési szakasza előtt áll. A tervek szerint 2030-ra Budapest lesz a legélhetőbb európai nagyváros. Ezek valóra váltásához kemény közös munkára lesz szükség– szögezte le Orbán Viktor, bejelentve, hogy e célból jött létre a Tarlós István által említett történelmi példák örököseként a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. A korábbi közös fejlesztések, és a folyamatban lévő munkák mellett a jövőről is szó esett, mint amilyen a budai Vár felújítása, és a dél-budai Súlyponti Kórház építése. A mai napon a város építésének kezdetéhez hasonló szövetséget kötött a kormány és a főváros - mondta. Boldog születésnapot, Isten éltesse Budapestet. – zárta beszédét Orbán Viktor. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!