2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Breuer Péter: Émelygek Gyurcsányék döntésétől

Breuer Péter szerint a DK és Gyurcsány Ferenc a legordasabb eszmékhez nyúl vissza azzal, hogy egy fajgyűlölő jelöltet támogat Szegeden a baloldali előválasztáson. A Heti TV igazgatója a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva úgy vélte, demokrata, istenfélő ember nem szavaz olyasvalakire, aki mások életét kioltandónak, egyes honfitársait pedig másodosztályú állampolgároknak tünteti fel. Közben a Gyurcsány-párti Bauer Tamás is bírálta, hogy a DK a fajgyűlölő nézeteket valló Tóth Péter mögé állt be.

– Nincs az a Dedalon-mennyiség, amely csillapítaná az afelett érzett émelygésemet, hogy Gyurcsányék a legnagyobb természetességgel egy neonáci jelölt mellett kampányolnak – jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumának (MWH) Breuer Péter. Az Európában egyedülálló, zsidó tematikájú Heti TV tulajdonos-igazgatója arra reagált, hogy a DK azt a jobbikos Tóth Pétert támogatja Szegeden a baloldali előválasztáson, aki korábban számos fajgyűlölő, rasszista és antiszemita kijelentést tett.

 

– Nem hiszem, hogy a XXI. században van olyan ember, akit vonzana az, hogy például a homoszexuálisokat valaki genetikai selejtnek nevezi vagy a zsidóságra problémaként utal.

Demokrata, istenfélő ember egyszerűen nem szavaz olyasvalakire, aki mások életét kioltandónak, egyes honfitársait pedig másodosztályú állampolgárnak tünteti fel.

Mintha visszafelé haladnánk az időben. Míg az egész világ ünnepelte, hogy Orbán Viktor zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen, most úgy tűnik, hogy Gyurcsányék ezzel nem értenek egyet, hanem ehelyett inkább a legordasabb eszmékhez nyúlnak vissza. Olyan kijelentéseket fogadnak el, amelyekre Magyarország népe már azt mondta korábban, hogy nem, ezt soha többé – fejtette ki az ismert zsidó közéleti személyiség.

– Nem vagyok benne biztos – folytatta –, hogy akarnék-e olyan állam polgára lenni, ahol a vezetők engem másodosztályú állampolgárként kezelnek.

Megjegyezte: ironikus, hogy ugyanezen baloldal a melegellenesnek titulált gyermekvédelmi törvény kapcsán „üvöltözik”.

Breuer Péter azt is felidézte, hogy korábban már megpróbálta szóra bírni a baloldalt egy, a Tóthéhoz hasonló eset kapcsán. Mint ismert, a szivárványkoalíció a tavalyi szerencsi időközi választáson a szintén jobbikos Bíró Lászlót támogatta, aki ugyancsak vaskosan zsidózó és cigányozó kijelentéseivel okozott közfelháborodást.

– Úgy tűnik, túl sokszor kérdeztük meg, hogy nem lesz-e baj a gerincoszlopukkal, mivel lényegi válasz helyett inkább blokád alá helyezték a Heti TV-t

– fogalmazott.

Mindeközben a DK hivatalosan hallgat arról, hogy miért támogatnak nyíltan fajgyűlölő jelöltet, aki ráadásul semmilyen formában nem kért elnézést a kijelentéseiért.

A Gyurcsány-párt sajtója teljességgel negligálta kérdéseinket, Tóth pedig cinikus módon a Jobbik sajtóosztályához utalta riporterünket. Még azzal kapcsolatban is, hogy genetikai hulladéknak tartja-e a melegeket.

Ugyanakkor a DK-n belül nem maradt teljesen visszhang nélkül az ügy. Bauer Tamás a Facebookon arról értekezett: kínos helyzetbe hozza pártját Tóth támogatása, és a Csongrád megyei Jobbik elnökéhez, valamint a Bíróhoz hasonló jelöltek kérdésessé teszik a mögöttük álló pártok baloldali, demokratikus identitását. A szintén Gyurcsány-párti Vágó István az ATV-ben igyekezett megvédeni, hogy Tóth mellett kampányol a DK, ám

végül arra jutott, hogy a Jobbik számára is kellemetlen az eset. A műsorban szintén szereplő Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke tragikusan rossz döntésnek nevezte, hogy a DK beállt a neonáci jobbikos mögé.

Tamás Gáspár Miklós filozófus kemény szavakkal bírálta a DK Tóth melletti kampányát, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitköz­ség vezető rabbija pedig az MWH-nak arról beszélt: a Tóthhoz hasonló jelöltek támogatásával a baloldal azt üzeni a választóinak, az antiszemitizmus vagy a rasszizmus megengedett és elfogadható ideológia. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége lapunk kérdésére elfogadhatatlannak nevezte, hogy antiszemita világnézetű szereplő vállaljon közhivatalt.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Még több hajléktalant vinnének Józsefvárosba Pikó Andrásék

Minden ilyen kezdeményezés, komoly közegészségügyi és közbiztonsági kockázattal jár a kerületben élők számára, és nehezíti lakóhelyükön a boldogulásukat. 2021. szeptember 16.

Aggályosnak nevezte az ellenzéki előválasztást az adatvédelmi biztos

Az adatvédelmi tájékoztató nincs szabályszerűen feltüntetve és gondot okozhat a 18 éven aluliak szavazása is. 2021. szeptember 16.

Kocsis Máté: Történelmi küldetés leszámolni a Gyurcsány-korszakkal

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: a kormány addig folytatja a vitát, amíg meg nem nyeri. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!