2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Bővült a forgószárnyas flotta + videó

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisára újabb két Airbus H225M típusú helikopter érkezett december 4-én, hétfőn - számolt be róla a Magyar Honvédség.

  • Bővült a forgószárnyas flotta + videó

A Magyar Honvédség a haderőfejlesztés során összesen tizenhat darab ilyen helikopterrel gazdagodik.

A 80-as és 81-es oldalszámú gépeket Rolkó Zoltán parancsnok-helyettes fogadta a bázison. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében a honvédelmi tárca tizenhat ilyen típusú helikopterre kötött szerződést 2018 decemberében. A most érkezett gépekkel együtt már hat gép állt hadrendbe. A forgószárnyasok magyar típusalkalmassági vizsgálata 2021-ben kezdődött, amely során kiemelt figyelmet fordítottak a konfiguráció sajátosságaira, így a közepes szállító helikoptereket kimondottan a Magyar Honvédség igényeinek megfelelően gyártották.

A H225M-flotta nagyobb részének a csapat- és teherszállítás lesz a legfontosabb feladata, miközben tervezetten fennmaradnak, sőt fejlődnek a meglévő közepes szállítóhelikopterek által biztosított képességek. A többi gép pedig – a szállítóképesség fenntartása mellett, integrált fedélzeti fegyverrendszerek alkalmazásával – bevethető lesz gyengén páncélozott harcjárművek ellen, illetve a különleges erők támogatására.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!