2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Botrányos koncert a bécsi Szent István-székesegyházban

Az osztrák katolikusok többsége elítéli, hogy idén is másságot hirdető rendezvényt tartottak a bécsi Szent István-székesegyházban - mondta el a HirTv Credo című műsorában Alexander Tschugguel osztrák hitvédő. A katolikus aktivista már többször bírálta a katolikus egyházat, mert véleménye szerint túlságosan szabadelvűvé vált. A közelmúltban a Vatikán egyik templomában elhelyezett pogány bálványokat a Tevere folyóba dobta.

Szombaton nem misére gyűltek össze az emberek a bécsi Szent István dómban, hanem hogy részt vegyenek egy nem mindennapi koncerten. A székesegyházban másságot hirdető rendezvényt tartottak, az LMBTQ támogatásával. Alexander Tschugguel osztrák hitvédő a Credo című műsorunkban elmondta: az esemény előtt rózsafüzér áhítatot tartottak a dóm mellett, mivel katolikusként nem akar megbotránkoztató rendezvényeket egy templomban.

A szervezés az Gery Keszler úr nevéhez fűződik Life+ szervezet elnöke Life parade t szervezi Bécsben, de részt vett benne Christoph Schönborn bíboros és Toni Farber a dóm püspöke is. A máltai szeretetszolgálat is részt vett a szervezésben. A fellépők között pedig ott volt Thomas Neuwirth, aki Conchita Wurst néven vált ismertté korábban. Őt a Life+ kérte fel egyébként

- mondta Alexander Tschugguel osztrák hitvédő.

A keresztény aktivista szerint az osztrák katolikusok valójában elítélik, hogy a székesegyházat a másságot hirdető ügyek támogatására használják fel. Alexander Tschugguel hangsúlyozta: tiltakozása szimpátiát váltott ki, nem csak a katolikus hívek és a papság, hanem több püspök részéről is.

A Stefansdom egy templom. Bécsben számos palota található, mindenféle óriási rendezvényközpontok. Ha az AIDS-betegek számára tartott jótékony célú rendezvényre kerül sor, megtehetnék azt bárhol, de lehetőleg ne egy templomban. Miért? Mert mi hívek abban hiszünk, hogy Jézus Krisztus az oltáriszentségben valóban jelen van

- fogalmazott a hitvédő.

Alexander Tschugguel szerint minden eszközzel gátat kell szabni annak, hogy a katolikus egyház szabadelvűvé váljon. A hitvédő ezért a közelmúltban a Vatikán egyik templomában elhelyezett pogány bálványokat a Tevere folyóba dobta.

Ezek a szobrok egy egész csomagot képviselnek egyfajta keveréket a pogányság és a kereszténység között és azt a teóriát képviselik, hogy nem Isten a teremtő, hanem a teremtés maga a föld, ami egy istenség. Ezt mi katolikusok elutasítjuk. Ha a föld egy istenség lenne, akkor Istennek ugyan olyan problémái és betegségei lennének. Biztos voltam benne, hogy el kell tűnniük ezeknek a szobroknak. Elrepültünk Rómába egy barátommal. Először imádkoztunk aztán fogtuk a szobrokat és bedobtuk őket a folyóba

- hangoztatta Alexander Tschugguel.

Ferenc Pápa elítélte az akciót.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!