2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Botrányos év a politikában

Nem volt botrányoktól mentes a 2019-es év: több politikusról is obszcén felvételek kerültek nyilvánosságra. Borkai Zsolt végül kilépett a Fideszből majd lemondott polgármesteri tisztségéről, Wittinghoff Tamás azonban megtartotta pozícióját. Az Angyal Ügyvédje blog később arról írt, hogy szocialista politikusok kábítószeres partikon vettek részt, örömlányok társaságában. Karácsony előtt nem sokkal pedig Gréczy Zsoltról kerültek elő kompromittáló fotók. Összefoglaló az elmúlt évben kirobbant szexbotrányokról.

  • Botrányos év a politikában

Félreérthetetlen felvételek kerültek nyilvánosságra az Ördög Ügyvédje elnevezésű blogon Győr korábbi kormánypárti polgármesteréről, még az önkormányzati választás előtt. Az ellenzéki pártok akkor Borkai Zsolt távozását követelték a botrányos videó miatt.

A szexbotrányba keveredett politikus később ki is lépett a Fideszből.

"Úgy gondolom, hogy nem kell, hogy morális hátrányt hozzon a Fidesz magyar polgári szövetségnek, ezért az elkövetkezendő időszakban kilépve a Fideszből, független polgármesterként fogom folytatni a tevékenységemet."

- mondta akkor Borkai Zsolt majd a polgármesterségről is lemondott. Az Ördög Ügyvédje pár napja közösségi oldalán izgalmas 2020-as évet ígért.

Ezeket a szórólapokat pedig október elején dobták be a budaörsi postaládákba. A papírlapokon egy olyan internetes link volt található, amely egy tizenkét perces, titkokban rögzített felvételre mutatott, ezen a városrész vezetője szerepelt egy prostituálttal.

Wittinghoff Tamás viszont úgy nyilatkozott, eszébe sem jutott lemondani, hiszen erre nincs oka. A volt SZDSZ-es politikus szerint nem lehet párhuzamot vonni Borkai Zsolt és az ő esete között.

"Az a helyzet, hogy az összehasonlítás is már ... ööö ... ezt kikérem magamnak. Borkai Zsoltnak nem ezért kellett egyébként lemondania, de hogy a két dolgot összehasonlítsuk, hát itt egy bűncselekmény sorozat történt ellenem, majd azok, akik ezt elkövették, ennek következményeivel számolniuk kell. "

- jegyezte meg Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

Fiatal örömlányok, kokain, ellenzéki politikusok, korrupció - ez a történet már az Angyal Ügyvédje blogon rajzolódott ki novemberben. A Kiss Krisztina néven író Angyal ügyvédje azt állította, hogy egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester valamint pártjának vezető politikusa érintett a botrányban.

A részletek között az szerepelt, hogy egy hatodik kerületi lakásban fogadták az óránként 80-100 ezer forintot kérő örömlányokat. A blog szerint a Szinyei Merse Pál utcai lakás valódi tulajdonosa a meg nem nevezett szocialista pártvezető.

"Nem vettem részt drogos orgiákon prostituáltakkal és drogdílert is a TV-ben láttam akciófilmekben."

- mondta Molnár Zsolt, MSZP pártigazgató.

Molnár Zsolt az ATV-ben beismerte: róla szól a blog, és egyben azt állította: valaki megzsarolta őt.

Molnár után a főváros második kerületének szocialista polgármestere is nyilvánosság elé állt, hogy őt is megzsarolták. Őrsi Gergely kitérő választ adott, mikor arról kérdeztük, hogy miért gondolt magára a blogot olvasva. A két politikust azóta tanúként hallgatta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben.

Azonban a december második fele sem telt el botrány nélkül: a vadhajtások.hu obszcén fotókat hozott nyilvánosságra Gréczy Zsoltról, amelyeken a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője saját nemi szervével pózolt és önkielégítést végzett. Utóbbiakat tartalmuk miatt nem mutatjuk. A lap információi szerint a DK-s politikus ezeket a fotókat tovább is küldte egy nőnek, kéretlen üzenetek kíséretében.

Gréczy Zsolt végül az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy távozik a Parlamentből. Gréczy azt mondta: ma már nem készítené el ezeket a képeket, arra azonban nem volt hajlandó válaszolni, hogy annak idején elküldte-e ezeket valakinek.

De nem ez volt az első zaklatási vád Gréczyvel kapcsolatban. Korábban a Mi Hazánk egyik munkatársa a Pestisrácok-nak beszélt arról, hogy félreérthető üzenetekkel zaklatta őt a DK-s képviselő.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!