2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Börtönbe kerülhet az óbudai korrupciós botrány negyedik gyanúsítottja is

A helyi Fidesz rendkívüli ülésen tisztázná a bűnügy homályban lévő részleteit.

  • Börtönbe kerülhet az óbudai korrupciós botrány negyedik gyanúsítottja is

Fellebbezést jelentett be a Központi Nyomozó Főügyészség a III. kerületi kenőpénzes botrány negyedik gyanúsítottja ügyében, akit a bíróság múlt héten helyezett bűnügyi felügyeletbe. A főügyészség azt kezdeményezte, hogy a másodfokú bíróság a korrupcióval gyanúsított férfi letartóztatását is rendelje el.

Múlt hét pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság harminc napra elrendelte ugyan az óbudai korrupciós botrány három gyanúsítottjának a letartóztatását, ám egy személy esetében a bíróság a bűnügyi felügyelet mellett döntött.  

Emiatt az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) fellebbezést jelentett be. Ha másodfokon az ügyészségnek ad igazat a bíróság, akkor a negyedik gyanúsított is rács mögé kerül. A döntés ellen a három letartóztatott gyanúsított is fellebbezett, ők enyhébb kényszerintézkedést szeretnének, így a bírósági végzés az ő esetükben sem végleges.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a KNYF egy héttel ezelőtt négy embert vett őrizetbe a III. kerületi önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben. A gyanúsítások egy köddé vált cégről, fiktív szerződésekről, kenőpénzekről, korrupcióról szólnak. 

Milliós kenőpénzeket számolhatott a baloldal háttérembere

A nyomozó ügyészek a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatnál is házkutatást tartottak. Az eljárás összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, ami pedig nem más, mint a III. kerületi korrupciós botrány, amiben a KNYF jó ideje nyomozást folytat. Az ügyben több név is előkerült a sajtóban, köztük a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor.

A férfival kapcsolatban érdemes megemlíteni azt az Anonymus által közzétett, rejtett kamerával készített felvételt, amin az látszik, hogy P. Gábor és társa egy autóban ülve több millió forint – feltételezhetően – kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!