2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Borsodi cigányok szavazatait akarta megvásárolni Bíró László

Disznókért akarta megvenni a borsodi romák szavazatait az antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről ismerté vált Bíró László - Legalábbis a helyi cigányvajda szerint. Lakatos Attila azt mondta híradónknak: a cigányságnak sem Bíró Lászlón, sem Jakab Péteren keresztül nem kell a Jobbik támogatása.

  • Borsodi cigányok szavazatait akarta megvásárolni Bíró László

A Jobbikos Bíró László a balliberális ellenzék szerencsi országgyűlési képviselőjelöltje, kampányában tisztességes vállalkozóként mutatta be magát. A Jobbikos politikus azonban kiderült sajátos módon értelmezi a kampányt, ugyanis – a borsodi cigányvajda azt állítja: Bíró László egy vacsorameghívást követően meg akarta vásárolni a választókörzetében élő romák szavazatait.

Lakatos Attila híradónknak elmondta, hogy a borsodi romák nem bíznak az összellenzéki jelöltben. A vajda hangsúlyozta: a helyi cigányok már jól ismerik a Jobbik politikusait.

Setét Jenő szerint szégyenletes, hogy az ellenzék egy olyan embert támogat, aki a gyűlöletkeltést használja politikai fegyveréül.

Az ellenzék büszkén felsorakozott Bíró László mögé – a balliberális pártok szerint ugyanis elegendő volt, hogy a Jobbikos politikus közösségi oldalán bocsánatot kért korábbi botrányos kijelentéseiért.

Ám a Momentum EP-képviselője mégis azt mondta: aggályos, ha vannak olyan politikai szereplők, akik értékrendjével nem tudnak azonosulni.

A Jobbikos Bíró László korábban nem csak a romákat, de a zsidókat is megsértette. Az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevezte. Bíró László kijelentéseit már több nemzetközi és haza zsidó szervezet is elítélte. Az Európai Zsidó Szövetség elnöke szerint az ehhez hasonló szélsőséges kijelentéseket tevő politikusoknak nincs helye a közéletben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!