2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

20 éves a Hír TV 02:00

Belföld

Borbély Ádám: A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

Angol nyelvű meghívót küldött Horváth Csaba a székelyföldi Csíkcsicsó polgármesterének, amelyben Zugló születésnapi ünnepségére invitálta. Borbély Ádám, a Fidesz választókerületi elnöke a Facebookon reagált a történtekre, hangsúlyozva: a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek.

  • Borbély Ádám: A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

Horváth Csaba, Zugló polgármestere (Fotó: Havran Zoltán)

 

- Most vagy az van, hogy Karácsony Gergely távozása után az angol lett a hivatalos nyelv az önkormányzatnál, vagy a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

 – írta felháborodottan legújabb Facebook-bejegyzésében Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke, miután kezébe került az az angol nyelvű meghívó, amit Horváth Csaba küldött a XIV. kerület testvértelepülése, Csíkcsicsó polgármesterének.

- Nem lettem volna Péter Lukács polgármester helyében, amikor ezt kinyitotta. Legalább annyira nevetséges, mint amennyire felháborító

 – jelentette ki Borbély Ádám, hangsúlyozva, hogy a XIV. kerület másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót a kerület születésnapjára. 

Hozzátette: tavaly ugyan küldtek meghívót Alsórákosnak, de azt is angolul. 

Borbély Ádám kifejtette: a Stefánia Palota 400 fős színháztermében idén csak mintegy nyolcvanan voltak jelen, ami „több mint méltatlan volt az alkalomhoz és a kitüntetettek életművéhez”. 

- A momentumos alpolgármester ráadásul igénytelenül, farmerban, tornacipőben adta át a díjakat, a két és fél órás műsorra pedig a lengyel delegációt, élén Racziborz polgármesterével tolmácsgép nélkül ültették be – tette hozzá a kormánypárti önkormányzati képviselő, kiemelve, hogy később meg is kérdezték tőlük, hol voltak az elmúlt két napban.

- Utóbbiakért Kinisch Andrea, DK-s önkormányzati képviselő, testvértelepülési tanácsnok, a DK-s Arató Gergely országgyűlési képviselő felesége felel bruttó 540 ezer forintos tiszteletdíj mellett – mutatott rá Borbély Ádám, aki úgy fogalmazott: ilyen hibákkal égeti Zuglót és a zuglóiakat a baloldali kerületvezetés, csakhogy ne a Fidesz győzzön. Zugló igenis többet érdemel

 – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

20 éves a HírTV

20 éves a HírTV

Húsz éve, 2002. december 2-án indult a HírTV próbaadása. Ez volt Magyarország első tematikus hír- és hírháttér adója. Az alapítók célja egyrészt a hírtelevíziózás meghonosítása, másrészt a jobboldali, konzervatív ideológiai-politikai oldal számára egy saját csatorna létrehozása volt. A HírTV 2006 őszén bebizonyította: Magyarországon kulcsszerepe van a kiegyensúlyozott tájékoztatásban. Íme, az első két évtizedünket összefoglaló film, melyben volt és jelenlegi kollégák is felidézik a múltat.
Új elnöke van a Fidelitasnak

Új elnöke van a Fidelitasnak

A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!