2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Borbély Ádám: A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

Angol nyelvű meghívót küldött Horváth Csaba a székelyföldi Csíkcsicsó polgármesterének, amelyben Zugló születésnapi ünnepségére invitálta. Borbély Ádám, a Fidesz választókerületi elnöke a Facebookon reagált a történtekre, hangsúlyozva: a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek.

  • Borbély Ádám: A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

Horváth Csaba, Zugló polgármestere (Fotó: Havran Zoltán)

 

- Most vagy az van, hogy Karácsony Gergely távozása után az angol lett a hivatalos nyelv az önkormányzatnál, vagy a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

 – írta felháborodottan legújabb Facebook-bejegyzésében Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke, miután kezébe került az az angol nyelvű meghívó, amit Horváth Csaba küldött a XIV. kerület testvértelepülése, Csíkcsicsó polgármesterének.

- Nem lettem volna Péter Lukács polgármester helyében, amikor ezt kinyitotta. Legalább annyira nevetséges, mint amennyire felháborító

 – jelentette ki Borbély Ádám, hangsúlyozva, hogy a XIV. kerület másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót a kerület születésnapjára. 

Hozzátette: tavaly ugyan küldtek meghívót Alsórákosnak, de azt is angolul. 

Borbély Ádám kifejtette: a Stefánia Palota 400 fős színháztermében idén csak mintegy nyolcvanan voltak jelen, ami „több mint méltatlan volt az alkalomhoz és a kitüntetettek életművéhez”. 

- A momentumos alpolgármester ráadásul igénytelenül, farmerban, tornacipőben adta át a díjakat, a két és fél órás műsorra pedig a lengyel delegációt, élén Racziborz polgármesterével tolmácsgép nélkül ültették be – tette hozzá a kormánypárti önkormányzati képviselő, kiemelve, hogy később meg is kérdezték tőlük, hol voltak az elmúlt két napban.

- Utóbbiakért Kinisch Andrea, DK-s önkormányzati képviselő, testvértelepülési tanácsnok, a DK-s Arató Gergely országgyűlési képviselő felesége felel bruttó 540 ezer forintos tiszteletdíj mellett – mutatott rá Borbély Ádám, aki úgy fogalmazott: ilyen hibákkal égeti Zuglót és a zuglóiakat a baloldali kerületvezetés, csakhogy ne a Fidesz győzzön. Zugló igenis többet érdemel

 – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!