2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Biztonságosabb a hajózás a Dráván

Befejeződött az a horvát-magyar közös projekt, amely a Dráva folyó hajózhatóságát könnyítette meg. A két ország illetékes szervei 277 ezer eurós támogatást kaptak a munkára, amelynek nagy részét az Európai Unió biztosította.

  • Biztonságosabb a hajózás a Dráván

Az volt a cél, hogy minél több látogatót vonzunk erre a vidékre, az Ormánság, illetve a Somogy megyei területekre. A Dráva a kontinens egyik legérintetlenebb folyója, szakemberek szerint azonban egyedülálló természeti értékei turisztikai szempontból nincsenek kellően kihasználva. A Dél Dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Horvát Hajózási Ügynökség az elmúlt másfél évben mintegy 200 kilométeren vizsgálta a folyó medrét, merre vannak a biztonságos hajózási útvonalak, hol vannak természetes és mesterséges akadályok Az eredményekről digitális térkép készült, melyet bárki letölthet okos telefonjára.

A Dráva célpont lett az utóbbi időben turisztikai szempontból és ez annyira nincsen kihasználva, mint amennyire kellene. Ezzel a projekttel mi segítséget nyújtunk azoknak a turistáknak, akik szeretik a természetet. Célunk, hogy minél többen jöjjenek a Drávára. Ezzel együtt a hajózási utat is bemutatjuk nekik, és azt is, hol biztonságos a vízi túrázás– mondta Miroslav Istuk a Horvát Hajózási Ügynökség igazgatója. Az applikáció tartalmazza a folyó közelében lévő turisztikai látványosságokat, szálláshelyeket és a környék kerékpárútjait is

 Minden projekt esetébe n fontos a fenntartás, tehát hogy mindig napra kész információkat tartalmazzon. Ennél a projektnél meg különösen, mert itt tényleg olyan, a turizmust segítő információk szerepelnek – például éttermek, szálláshelyek, a vízállapotok – amik napra készen kell tartani. Tehát ennek a projektnek a keretében minden évben ezeket az adatokat frissíteni kell. Ez ebben a projektben egy fontos lépés mindenképp– nyilatkozta Márk László a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója. A tájékozódást magyar, horvát és angol nyelvű kiadványok és információs táblák is segítik. Ezeket a folyó hat magyarországi kikötőjében találják meg a turisták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!