2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Biszkuék Strasbourghoz fordulnak

10 perc után elhalasztották Biszku Béla másodfokú perének tárgyalását a Fővárosi Ítélőtáblán.

A volt kommunista belügyminiszter ügyvédje ugyanis elfogultságot jelentett be a bírói tanács elnökével és tagjaival szemben. Magyar Gábor szerint védence politikai hecckampány áldozata lett, ezért Strasbourghoz fordulnak. Biszku Bélát a többi közt felbujtóként, több emberen, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolják az 1956-os megtorlások miatt. Első fokon öt és fél évet kapott a 93 éves kommunista vezető.

„A vádlottal szemben folyt egy politikai hecckampány. Parlamenti pártok fáklyás felvonulásokat szerveztek az ő lakóhelye elé több ízben is, molinókat feszítettek ki, amelyek az ő halálát kívánták, a Parlamentben a parlamenti napló tanúsága alapján kifejezetten személyre szabott jogalkotás zajlott, tehát az úgynevezett lex Biszkut, ez a nevében is benne van, a jogalkotó csak azért fogadta el, hogy lehetővé tegye a büntetőjogi felelősségre vonását a terheltnek” – mondta Hír Televíziónak Magyar Gábor.

A hallgatóság soraiban ott ült Novák Előd is, a jobbikos országgyűlési képviselői a tárgyalás után visszautasította, hogy Biszku Bélára szabta volna a törvényt a Parlament. A radikális politikus szerint már 1990-ben eljárást kellett volna indítani az 56-os megtorlások résztvevői ellen, a mostani büntetőeljárásban pedig folytatódik az időhúzás. „Ez alapján, úgy tűnik továbbra is, hogy egyetlenegy napot sem fog börtönbe tölteni ez a tömeggyilkos. Nagyon fájó számunkra, hogy mindeközben Biszku Béla több százezer forintos luxusnyugdíját is élvezheti, hiszen az elmúlt években több tucatnyi alkalommal szavazta le a Fidesz és az MSZP nagykoalícióban a kommunista luxusnyugdíjak megvonását célzó jobbikos javaslatot” – mondta Novák Előd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!