2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 03:00

Belföld

Bírság mellé is járt a piros tojás + Videó

42 gyorshajtót fogott egy nap alatt a rendőrség Csongrád megyében. A húsvéti ünnepek alatti razzián a szabályosan közlekedő sofőrök piros tojást kapnak a rendőröktől.

Szinte percenként állították le a külföldi gyorshajtókat Nagylak előtt. Néhány óra alatt 42 esetben intézkedtek a rendőrök. A helyszíni bírság a gyorshajtóknál átlagosan 30 ezer forint volt. A szabálytalankodók, amíg nem fizették ki a büntetést, nem folytathatták az útjukat.

– Tekintettel arra, hogy megyénk területén ilyenkor nagyobb számban haladnak át olyan járművek, kamionok, amelyek mögött már több száz, illetve több ezer kilométer van, ezért vizsgáljuk azt is hogy a vezető és pihenőidő arányát betartották-e – mondta a Hír TV-nek Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A húsvéti ünnepek alatt több az ittas vezető is. Ezt is kiemelten ellenőrzi a rendőrség. Minden igazoltatott sofőrnek meg kellett fújnia a szondát. A sofőrök egy része egyetért a fokozott ellenőrzéssel. A szabályosan közlekedők piros tojást kaptak. A húsvét miatt a rendőrök végül mindenkinek adtak ajándékot.

Ittas vezetőt most nem fogtak a rendőrök, gyorshajtót, illetve egyéb közlekedési szabálysértőt viszont igen. Aki részegen vezet, 300 ezer forintos büntetésre számíthat, de megbírságolják azt a kerékpárost is, aki ivott. A büntetés ebben az esetben akár 60 ezer forint is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!