2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Bíróságra is kerülhet, ha a liftben szállítja a kutyát + Videó

Kitiltották a liftekből a kutyákat Pécsett. Az alapszabály módosításával a kertvárosi tízemeletesekben csak szájkosárral és lépcsőn lehet szállítani a házi kedvenceket. A változtatásra azért volt szükség, mert többen arra panaszkodtak, hogy összepiszkítják a lifteket a kutyák. A szigorítás az összes, lifttel is ellátott kertvárosi tízemeletest érinti.

Egy pécsi panelházban majdnem minden negyedik lakásban tartanak kutyát. A többi lakó azonban nem ért egyet ezzel. Horváth Károlyné szerint meg kellene adóztatni azokat, akik panelban kutyát tartanak. Ők és a közös képviselők tettek panaszt a Kertvárosi Lakásfenntartó Szövetkezetnél. Arra hivatkoztak, hogy a kutyák bepiszkítják a liftet és balesetveszélyesek. Olyan is előfordult már, hogy a lift előtt várakozókat a megijedt állat fellökte. Ennek ellenére a kutyatartók tiltakoznak. Szerintük nemcsak a házi kedvenceket, hanem őket is érinti az új szabályozás.

Scheffer Józsefné azt mondta: a nyolcadikon laknak, „innen lemenni és feljönni, azért az nem gyerekjáték”. Az épületekbe azonban már kikerültek a tiltó táblák. Az előírást azonban sokan nem tartják be, mivel a szabályszegőkkel szemben egyelőre nem tudnak fellépni. Kertvéllesy László, a Kertváros Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke elmondta: „szankcionálni nem a mi feladatunk, szankcionálni a lakók fognak, mi megadtunk a jogi hátteret arra, hogy reklamálhat a tartónál”.

Akár a bíróságon is folytatódhat az ügy, ha a lakók bizonyítani tudják, hogy a kutyatulajdonos megszegte a szabályokat. Ha viszont nem változik a helyzet, a közgyűlés akár úgy is dönthet, hogy az egész épületből kitiltja a kutyákat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!