2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Bírósági végrehajtók tették le hivatali esküjüket

Az eskütételen az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a közbizalom megtartása az igazságszolgáltatás iránt kulcsfontosságú, ezért kiváló szakemberek kellenek erre a pályára.

  • Bírósági végrehajtók tették le hivatali esküjüket

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke az ünnepségen azt mondta: a céljuk az átlátható jogszerű, hatékony, mégis a körülményekhez képest empatikus eljárások lefolytatása.

A bírósági végrehajtói rendszer reformja 2015-ben kezdődött el, mivel korábban ezt jogi végzettség nélkül is lehetett gyakorolni - mondta az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára. Völner Pál úgy fogalmazott: jelenleg a végrehajtók 2/3-nak van jogi végzettsége, akinek nincs az 2022-ig kapott haladékot a diploma megszerzésére.

Jelenleg 227 bírósági végrehajtói szolgálati hely van az országban, jelenleg még 10 hely nincs betöltve. 

Évente átlagosan négyszázötvenezer ügyük van, ennek 50 százaléka százezer forint alatti követelés, például parkolási pótdíjakból, közüzemi díjtartozásokból adódó végrehajtás. Az ügyek 4-5 százaléka nagyértékű, jellemzően jelzálogtartozás.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!