2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Gyárfás Tamás: Nincs mit beismernem

„Nincs mit beismernem” - jelentette ki Gyárfás Tamás kedd délelőtt a Fővárosi Törvényszéken, ahol az ellene indult per előkészítő ülését tartják. Az egykori médiavállalkozó nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy beismeri-e bűnösségét. Gyárfás kijelentette, hogy nincs köze a Fenyő-gyilkossághoz, és abszurdnak nevezte a vádirat állításait. A Törvényszék szóvivője a tárgyalás kezdete előtt elmondta: 12 ezer oldalnyi nyomozati irat keletkezett.

  • Gyárfás Tamás: Nincs mit beismernem

Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék szóvivője elmondta, 12 ezer oldalnyi nyomozati irat keletkezett.

A tárgyalás kezdetekor Póta Péter bíró kérdésére válaszolva Gyárfás Tamás közölte, hogy semmilyen módon nem járul hozzá, hogy róla képi és hangfelvétel készüljön.

A PestiSrácok szöveges tudósítása szerint Póta Péter először a vádlott jogait, és kötelességeit ismertette. A büntetőeljárásról szóló új törvény értelmében amennyiben a terhelt elfogadja az ügyészség indítványát, akkor nincs bizonyítási szakasz, a bíróság ítéletet hirdethet, a kiszabott büntetés azonban nem lehet szigorúbb a vádhatóság ajánlatánál.

Arra a kérdésre, hogy beismeri-e a bűnösségét, Gyárfás Tamás határozott nemmel válaszolt, ugyanakkor jelezte, hogy részletes vallomást kíván tenni

Gyárfás ismét kijelentette, hogy nincs köze a Fenyő-gyilkossághoz, és abszurdnak nevezte a vádirat állításait.

Gyárfás Tamás szerint Portik azzal a szándékkal kereste meg őt többször, hogy néhány olyan mondatot kicsikarjon tőle, amelyek alátámaszthatják Gyárfás érintettségét, de a vádlott szerint ilyen nem hangzott el. Gyárfás ugyancsak felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte a hangfelvételeket manipulálták, kivágott részeket állítottak össze, amelyet - mint mondta - a Nemzeti Nyomozó Iroda szakértője is igazolt.

Vallomásában Gyárfás Tamás hivatkozott arra, hogy neki kiváló hatósági, közéleti, politikai kapcsolatai voltak a merénylet idején, így semmi oka, és indítéka sem lett volna arra, hogy olyan bűnözői körökkel egyeztessen, mint Tasnádi és Portik egykori társasága, és nem is állt a szándékában ilyesmi. Gyárfás számos alkalommal hivatkozott Kovács Lajos rendőr ezredesre, aki az elsőkként jelezte, hogy a tévéproducernek köze lehet a gyilkossághoz, Gyárfás szerint azonban a volt főnyomozó mindannyiszor tévedett a bizonyítékai értékelésekor. Vallomása végén Gyárfás Tamás azt mondta, szörnyű helyzet, hogy egy ilyen ügyben kell a bíróság elé állnia, de elszánt, és bebizonyítja, hogy ártatlan az ügyben.

A Fővárosi Főügyészség 12 év szabadságvesztés kiszabását indítványozta, amennyiben Gyárfás Tamás az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

Az ismertetett tényállás alapján az elkövetéskor hatályos büntetőtörvénykönyvről szóló 1978. évi 4-es törvény rendelkezése alapján Gyárfás Tamás vádlottat vádolom a BTK 160 szakasza első bekezdésű 2. bekezdés A pontja szerint minősül felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberülés bűntettével

- mondta el Csicsák Zoltán ügyész.

Fenyő Jánost 1998-ban ölték meg

Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki az emiatt kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Gyárfás Tamás most is tagadta bűnösségét. Több mint egyórás vallomásában többek között azzal érvelt, hogy személyiségétől idegen az erőszak, Fenyő Jánossal fennálló lényeges nézeteltérései pedig már jóval a gyilkosság előtt rendeződtek.

A törvényszék jövő februárra tűzte ki a következő tárgyalásokat, ahol folytatják Gyárfás Tamás meghallgatását.

 

A Hír TV Riasztás című műsorának stábja ott volt a Fővárosi Törvényszéken Gyárfás Tamás büntetőperének tárgyalásán - részletek a november 13-i adásban.

Kapcsolódó: 

Főhős: Gyárfás Tamás, a médiacézárból lett vádlott

Hír TV - PestiSrácok

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eljárást indított a rendőrség az eltűnt kisfiú ügyében

Eljárást indított a rendőrség az eltűnt kisfiú ügyében

Eljárást indított a rendőrség a hét elején eltűnt tolna-mözsi 6 éves fiú ügyében. Az autista gyermek hétfőn délután ment el otthonról, több mint 500-an, rendőrök, polgárőrök, önkéntesek és a Terrorelhárítási Központ munkatársai keresték. Végül 24 óra elteltével a házuktól nagyjából 1 kilométerre lévő mezőgazdasági területen találták meg. Megfigyelésre kórházba szállították, ahonnan információink szerint már hazaengedték. A szülők felelősségét vizsgálják.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ötcsillagos hotel és élménypark nyílt szántódon

Ötcsillagos hotel és élménypark nyílt szántódon

A gazdaság növekedése szempontjából fontos a szolgáltatóipar fejlődése. Ezen belül pedig a szállodaipar az elmúlt egy évtizedben rengeteget fejlődött – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Szántódon egy új öt csillagos, családi hotel és élménypark ünnepélyes megnyitóján.
Újabb három német szélsőbaloldalit köröznek

Újabb három német szélsőbaloldalit köröznek

Újabb három németországi szélsőbaloldalit köröznek - írja a Magyar Nemzet. Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a februári budapesti brutális támadók közül.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!