2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Bíróság elé állt az a nő, aki rágyújtotta férjére lakhelyüket Szegeden

Aludni térő férjére gyújtotta a közös lakhelyükül szolgáló kalyibát májusban egy éjszaka az a nő, akinek tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

  • Bíróság elé állt az a nő, aki rágyújtotta férjére lakhelyüket Szegeden

A jelenleg 43 éves asszonyt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint állatkínzás bűntettének kísérletével vádolják.

A házaspár 22 éve élt együtt, három gyermekük született, de egy banki tartozás miatt elvesztették lakásukat. A férfi a szegedi Izabella híd alatt egy kalyibát épített, abban éltek. Az asszony paranoid skizofréniában szenvedett, rendszeresen többféle gyógyszert is szedett, de azok túladagolása vagy éppen elhagyása miatt gyakran agresszívvá vált. A férj és a felség között a vádirat szerint rendszeresek voltak a veszekedések: a nő többször azzal fenyegette, rágyújtja a sátrat a férfire vagy nyakon szúrja.

Május 19-én is vitáztak; éjfél körül a vádlott megvárta, míg a férfi aludni tér, majd negyed óra elteltével meggyújtotta a kalyiba szivacsos hőszigetelését. A sértett azonban feleszmélt, és sikerült kutyájával együtt, sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna.

A történtek előtt néhány nappal az asszonyt gyógyszer-túladagolás miatt kórházba szállították. A szakértői vélemény szerint a vádlott beszámítási képessége betegsége miatt enyhe fokban volt korlátozott.

A nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, így a törvényszék ügyében - várhatóan januárban - tárgyaláson dönt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!