2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Bírálta az ellenzék az Orbán-Salvini találkozót

Bírálta az ellenzék Orbán Viktor és Matteo Salvini találkozóját. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a bevándorláspárti ellenzék azért támadja az olasz belügyminisztert, mert sikerült megvédenie az európai határokat és a keresztény kultúrát.

  • Bírálta az ellenzék az Orbán-Salvini találkozót

"Fasiszták haza" feliratú táblával várták a Demokratikus Koalíció aktivistái Matteo Salvini, olasz belügyminisztert a karmelita kolostor bejárata előtt. A járókelők azonban nem hagyták szó nélkül a DK megmozdulását.

"Szégyen ez a nap Magyarország számára" - így reagált Gréczy Zsolt. 

A Gyurcsány párt politikusa szerint a találkozó is azt bizonyítja, hogy Orbán Viktornak már nem az az érdeke, hogy hazánk az Európai Unió megbecsült tagja legyen.

"A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen hogy Európa lúzerei, így pl. Matteo Salvini olasz belügyminiszter itt szervezkedjen Orbán Viktorral, a magyar adófizetők pénzén, egyébként törvénytelenül felépített várbeli rezidencián."

"Azt kell hogy mondjam, hogy a populisták találkozása az egy penetráns marhaság." - ez már a Párbeszéd reakciója a magyar kormányfő és az olasz belügyminiszter találkozójára. Az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje, Mester Barnabás pedig úgy fogalmazott: újfasiszta irányba terelik Magyarország európai politikáját.

"Szélsőjobboldali-fasiszta Hans-Chrisitan Strache-nak és Salvinieknek kiárusítani az országot, Vlagyimir Putyinnak eladni az ország lelkét, annak az országnak, amire Orbán Viktor is szeret hivatkozni: aminek ezer éven át védtük az államiságát, nem fogjuk eladni a lelkét ennek az országnak a lelkét Putyinnak és Salvininek."

Az LMP EP-listavezetője, Vágó Gábor úgy vélte: mindkét politikus orosz mintát követ.

"Egy dologban megegyeznek: mind a ketten a Putyin-franchise képviselői. Mind a ketten azt a receptet követik, amelyet Oroszországból vettek át, amely arról szól, hogy le kell építeni a demokratikus intézményrendszert."

"Az ellenzék azonnal támadásba lendült." - mondta Hidvéghi Balázs.

A bevándorláspárti ellenzék azért támadja Matteo Salvinit, mert sikerült megvédenie az európai határokat és a keresztény kultúrát - ez pedig nem tetszik Sorosnak és az embereinek - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

"Orbán Viktor és Matteo Salvini az a két európai politikus, akik megmutatták, hogy az európai határokat igenis meg lehet védeni, ha erre van politikai akarat. Orbán Viktor megmutatta, hogy meg lehet védeni egy szárazföldi határt, Matteo Salvini pedig megmutatta, hogy meg lehet védeni egy tengeri határt is. Ezzel egyben azt is bebizonyították, hogy hazugság az az állítás, hogy a bevándorlás elkerülhetetlen és megállíthatatlan lenne. Ezért támadják őket a bevándorláspárti erők. Hiszen ők mindenkit azonnal megtámadnak és megbélyegeznek, aki nemet mond a bevándorlásra."

Hidvéghi Balázs hozzátette: Brüsszel jelenlegi bevándorláspárti politikáját meg kell állítani, mert ez tönkreteszi Európát és veszélybe sodorja az európai embereket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!