2020. augusztus 15.,
szombat, Mária napja

Biciklis rendőrök segítik a kerékpárosokat a Nagykörúton

Hír TV

2020. május 23., szombat 17:08

Véglegesen megmaradhatnak a körúton a biciklisávok-vallotta be a főpolgármester-helyettes. Dorosz Dávid híradónknak elárulta a tesztüzem szeptemberig tart. Közben biciklis rendőrök segítik a kerékpárosokat a Nagykörúton, hogy helyesen használják a nekik kialakított sávokat.

Hosszú, tömött sorban araszolnak az autók szombaton délben a Nagykörúton. Két sáv helyett csak egyet használhatnak, a másikat - Karácsony Gergely ötletére - kerékpárosoknak adták, amit ott jártunkkor szinte nem is használtak a biciklisek.

Biciklis rendőrök járőröznek a nagykörúti kerékpársávban, felügyelik, hogy a közlekedők betartsák a szabályokat.

Azonban kiderült, a Karácsony Gergely által ideiglenesnek nevezett biciklisávok - így a körúti is - lehet véglegesen megmaradnak.

A főpolgármester-helyettes a Hír TV-nek azt mondta: szeptemberig tart a tesztüzem.

A Magyar Autóklub viszont már korábban kritizálta a főpolgármester közlekedési elgondolásait. A szervezet jogi és érdekvédelmi bizottságának elnöke szerint úgy kellene az intézkedéseket meghozni, hogy azok ne járjanak a gépkocsi közlekedés ellehetetlenítésével.

Kovács Kázmér szerint attól nem fogják többen választani a tömegközlekedést, ha lezárják a korúton az egyik sávot az autók elöl.

Kapcsolódó anyagok:

Karácsony: El kell napolni a Lánchíd felújítását

Hír TV