2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Karácsony: El kell napolni a Lánchíd felújítását

Hír TV

2020. május 23., szombat 12:22, frissítve: szombat 15:20

Ellentmondás a Lánchíd felújítása kapcsán. Karácsony Gergely még januárban halasztatatlannak nevezte a híd felújítását, most azonban mégis elhalasztaná. Ezt a közösségi oldalán jelentette be. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azonnali, soron kívüli tájékoztatást kér emiatt a főpolgármestertől. A fővárosi Fidesz szerint a főpolgármester sokadjára mond ellent magának.

Mindenképpen fel kell újítani a Lánchidat, erről beszélt még januárban a főpolgármester. Karácsony Gergely a fővárosi közgyűlésben pedig azt hangoztatta, hogy a beruházás nem halasztható tovább.

A Lánchíd felújítását bizonytalan időre elhalasztják. – ezt a héten jelentette be Karácsony Gergely. Szokásához híven közösségi oldalán Budapest újraindításának bejelentése után jelezte a sokat emlegetett fejlesztést parkolópályára helyezték.

Az elhangzottak után azonnal soron kívüli tájékoztatást kért a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a főpolgármestertől. Fürjes Balázs felidézte, hogy a felújítás halasztása szöges ellentétben áll azzal, amit a főpolgármester néhány hónapja még nagyon határozottan képviselt.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint azonban a főpolgármester önmagának mond ellen.

A főpolgármester még 2019 végén rendelte el mérnöki szakvélemény készítését a Lánchíd állapotáról. A Rendkívüli hídvizsgálat azt állapított meg, hogy a Lánchíd felújítása 6 hónapon (azaz június 10-én) túl nem halasztható.

Hír TV