2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Beszivárognak, mint a rákos sejtek a nyirokrendszeren át

Nem volt nagy terrortámadás tavaly Európában, de a fenyegetettség nem szűnt meg. Mennyire lesz biztonságos idén a kontinens? A stúdióban Georg Spöttle biztonságpolitikai tanácsadó válaszolt kérdéseinkre.

  • Beszivárognak, mint a rákos sejtek a nyirokrendszeren át

Georg Spöttle szerint általános fenyegetés  a migráció újabb, számos NGO által szervezett hulláma. Az elemző elmondása szerint a szervezett és betanított hazugságok, szisztematikus csalások miatt egy, másfél év pusztán a származási ország kinyomozása.

Hónapok, esetleg évek telnek el, míg a migráns ottmarad egy adott helyen. Változtat a történetén, és az egész folyamatot újra kell kezdeni. Ha a hatóságok el is jutnak a kiutasításig, a migráns eltűnik a balfenéken, és hacsak egy razzia során le nem bukik, soha nem hagyja el Európát

A legutóbbi véres támadásnál a tunéziai elkövetőt a német hatóságok két éve próbálták visszatoloncolni, de a tunéziai állam még csak nem is válaszolt a megkeresésre. Ha akkor sikerült volna visszatoloncolni, a német orvostan hallgató lány még ma is élne - mondta Georg Spöttle, emlékeztetve a kétoldalú kitoloncolási eljárások nehézségeire.

Ebbe a helyzetbe illeszkedik a Szíriában szétvert Iszlám Állam menekülő terroristáinak Európába való tömeges (vissza)szivárgása, ami eddig nem látott veszélyt jelent a kontinens biztonságára. Sokan a most végleg menekülő harcosok közül eleve francia, belga, brit állampolgárok, akiket értelemszerűen vártak már otthon. sokan közülük épp a fenti káoszban elvegyülve, álnéven kísérelnek meg hazajutni.

Beszivárognak, mint a rákos sejtek a nyirokrendszeren át, hogy itt kezdjenek el újra szervezkedni. Sajnálatos módon ezen szervezetek finanszírozása átláthatatlan és folyamatos: gazdag szaudi és emirátusi sejkek, wachabbita fanatikusok, de egyszerű iszlám hívők zakatjának(az iszlám vallási adója – a szerk)  félretérített készpénz összegei is táplálhatják a terrorista sejtek tevéknységét - mutatott rá a szakértő.  

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!