2020. február 27.,
csütörtök, Edina napja

Béremelésre számíthatnak az iskolaigazgatók

Hír TV

2019. szeptember 1., vasárnap 19:30

Az iskolaigazgatók béremelésének időszaka lesz a most kezdődő tanév - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a ráckevei Szent Imre Általános Iskola tanévnyitóján.

Rétvári Bence hangsúlyozta: ezt az összeget már tartalmazza a jövő évre elfogadott költségvetés is. A politikus felidézte: az elmúlt években nagy változásokon esett át az iskolarendszer - átalakult a fenntartásuk, a tankönyveik fejlesztése, illetve azok kiszállítása is - amely sokkal biztonságosabb hátteret teremt mind a diákoknak, mind az oktatásban dolgozóknak.

Az iskola nem csak a téglákról, az itt szépen meszelt falakról, az új szép székekről szól, vagy hasonlókról, hanem mégis ennek egy nagyon fontos tartalmi küldetése van: az, hogy a gyerekeket ne csak oktassa, hanem nevelje is. Ne csak abban segítsen, hogy ismeretanyagot tesz a diák fejébe, hanem abban is, hogy utána értéket is kapjanak. Az életben a jót a rosszat, a hasznosat és a haszontalan, a lényeg és a lényegtelen között el tudjanak igazodni

– emelte ki beszédében Rétvári Bence.

Hír TV