2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Belföld

Bemutatta három jószolgálati nagykövetét a Hungary Helps program

Három jószolgálati nagykövetét mutatta be a Hungary Helps program. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője köszöntötte Sajgó Szabolcs jezsuita atyát, Böjte Csaba ferences szerzetest és Hölvényi György néppárti EP-képviselőt.

Az államtitkár kifejtette: a jószolgálat összeköti a politikust az egyházi személlyel. A magyarok háromnegyede támogatja az üldözött keresztények megsegítését, nem telik el nap úgy, hogy ne érkezne felajánlás.

Hölvényi György szerint a Hungary Helps Programban megmutatkozik a speciális magyar karakter. A néppárti európai parlamenti képviselő arról is beszélt, hogy Brüsszelben személyesen is képviselni kell az üldözött keresztények ügyét, felhívni a döntéshozók figyelmét a helyzet súlyosságára. „A hitet semmi jobban nem hitelesíti, mint a segítségnyújtás” – zárta a képviselő.

Böjte Csaba elmondta: amikor legelső alkalommal fogadott be árvákat Erdélyben, nem a terhet, hanem Isten ajándékát látta a gyermekekben. „Isten nem teremt selejtet” – mondta a ferences szerzetes, hozzátéve: a Teremtő nem fáradt el, nem engedte el a világot, hanem nekünk embereknek közösen kell munkálkodnunk a jövő felépítésén.

Sajgó Szabolcs megosztotta, hogy  az önzetlen felajánlás egészen megindító eseteit tapasztalták meg az elmúlt években: volt, aki néhány ezer forintot, míg más több millió forintot ajánlott fel. A jezsuita atya arra kérte a magyarokat, imádkozzunk a szükséget szenvedőkért és a segítségnyújtás eredményességéért.

Azbej Tristan végül felhívta a figyelmet: a közeljövőben Budapesten nemzetközi konferenciát rendeznek az üldözött keresztények megsegítéséért. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Közlekedésbiztonsági tanösvény Miskolcon

Az állatkert lehetőséget biztosít a növény és állatvilág megismeréséhez, ugyanakkor a kialakított közlekedési útvonal lehetővé teszi a közlekedés szabályainak megismerését.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!