2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Bekeményítettek a szocialisták

Hír TV

2020. február 22., szombat 18:18

Hatalmi válság alakult ki a baloldalon. Keményen üzent az MSZP elnöke a kilépőknek: a jövőben nem támogatják azokat a jelölteket, akik elárulják őket. Közben Gyurcsányék örülnek a hozzájuk csatlakozóknak. A LMP-s Ungár Péter szerint világossá vált, hogy Gyurcsányék célja az ellenzék irányítása.

Feszülten távoztak az MSZP politikusai a párt szombati választmányi üléséről, amelyen Gyurcsány Ferenc pártjába igazolt két politikus helyzetét is értékelték.

"Hiba az a politika, hibás az a politika, ami egy másik párt kifosztásáról szól."

- mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A pártelnök keményen üzent a kilépőknek: a jövőben nem támogatják azokat a jelölteket, akik elhagyták és elárulták az MSZP-t.

"A Magyar Szocialista Pártot – ahogy mondtam korábban – senki nem tekintheti lábtörlőjének, senki nem gondolhat úgy az MSZP-re, hogy nélkülink ez az út ez sikeres lehet. Ezért ma a választmányt úgy döntött, hogy azok, akik elhagyják ezt a közösséget: kilépnek a Magyar Szocialista Pártból és későbbiekben önkormányzati vagy országgyűlési választásokon más pártok színeiben kérik az MSZP támogatását – ez a közösség ezt a támogatást nem fogja megadni."

- jegyezte meg az MSZP elnöke.

Míg Tóth Bertalan a kilépőknek, addig Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke már Gyurcsány Ferencnek üzent:

"A választmány világossá tette azt, hogy Magyarországon az MSZP az egyetlen baloldali párt."

Azt mondta: az egyetlen baloldali pártnak az MSZP-t tartja, a DK-t pedig radikális pártnak nevezte. Kijelentette azt is, hogy nekik nem a Gyurcsány Ferenc vezette DK a szövetségesük.

"A mi szövetségesünk a Párbeszéd: egy európai baloldali zöld párt"- folytatta.

Gyurcsányék kifosztják az MSZP-t - ezt már a Magyar Nemzet írta. A lap szerint Varju László DK alelnök, valamint Élő Norbert, a párt hegyvidéki önkormányzati képviselője próbálják átcsábítani a szocialistákat a DK-ba.

Kerestük Varju Lászlót és Élő Norbertet, de adásunkig nem válaszoltak.

A Gyurcsány párt szóvivője Barkóczi Balázs tagadta, hogy egyesével hívogatják át az MSZP politikusait. Hangsúlyozta: örülnek minden hozzájuk csatlakozónak:

"Arra biztatjuk a többieket is, hogyha úgy gondolják, hogy politikai jövőjüket a Demokratikus Koalícióban képzelik el, akkor sok szeretettel várjuk őket"

Az LMP-s Ungár Péter szerint mostanra világossá vált, hogy Gyurcsányék célja az ellenzék irányítása.

"Ezekből a mozgásokból látszik, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja sokszor az összefogásra kért mandátumot és az összefogást hangoztatta, igenis látszik, hogy egyéni pártpolitikai érdekeik szerint működnek az ellenzéki oldalon belül."

Ungár Péter hozzátette: az összefogás mantrázása mögött Gyurcsány Ferenc a lehető legnagyobb politikai tér betöltésére törekszik.

Elfordul az MSZP a pártból kilépő politikusaitól

Magyar Nemzet: Gyurcsányék kifosztják az MSZP-t

Tóth: Senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t

Gyurcsány, a keresztapa

Hír TV