2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Belföld

Bekameráztatná az összes tömegközlekedési eszközt és BKK-rendészetet állítana fel Vitézy Dávid + videó

Mégis vállalhatja a főpolgármester-jelölti vitát Karácsony Gergely. A városvezető ezt ma jelentette be. Vitézy Dávid, az LMP jelöltje örömmel fogadta a hírt.

  • Bekameráztatná az összes tömegközlekedési eszközt és BKK-rendészetet állítana fel Vitézy Dávid + videó

Minden bizonnyal a tömegközlekedés állapota is téma lesz a vitán. Vitézy Dávid BKK-rendészeket alkalmazna, hogy megvédje az utasokat a mostani áldatlan állapotoktól. Karácsony szerint kihívójának ötlete fideszes hergelés.

A fővárosi tömegközlekedés állapotáról panaszkodtak Híradónknak Budapest két jelentős csomópontjánál. Az rendszeresen utazók szerint méltatlanok ezek az állapotok egy uniós fővároshoz.

A tömegközlekedés nem hajléktalanszálló, és a rendbontóknak, nőket fogdosó zaklatóknak sincs helyük a járatokon!

– ezt írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje. Szerinte egy felelős városvezetés nem tűrheti tovább ezeket az állapotokat.

Azt ígérte, főpolgármesterként létrehozná a BKK-rendészetet, illetve az összes tömegközlekedési eszközt bekamerázná.

Messziről bűzlő, nőket fogdosó, más utastársaikat zaklató, utasokkal szemben érvényesíteni kell az utazási feltételeket az utazási szabályokat, azokat az együttélési szabályokat amik minden tömegközlekedési járművön érvényesek – hangsúlyozta Vitézy, majd hozzátette a BKK-rendészet éjjel-nappal ügyelne a rendre, bejelentés alapján pedig 15 percen belül a tömegközlekedési hálózat bármely pontján meg tudnának jelenni.

Felvetésére Karácsony Gergely az Indexnek az nyilatkozta: Vitézy Dávid semmi újat nem mond, a BKK most is rendszeresen tart a fővárosi rendészettel ellenőrzéseket. Hozzátette, riválisának retorikája nettó fideszes hergelés.

A fővárosi tömegközlekedés állapota is témája lehet egy főpolgármester-jelölti vitának, amelyre Vitézy Dávid hívta ki riválisait. Karácsony Gergely eleinte elzárkózott ettől.

Karácsony Gergely elsőre azt mondta, csak akkor áll ki, hogyha valaki visszalép, ha csak egy kihívója lesz, miután elmondtam neki, leírtam neki, hogy ilyen nem lesz, éjjel-nappal, Budán-Pesten, állva-ülve, bármikor rendelkezésére állok, erre ma azt mondta: akkor majd csak májusba talán hajlandó – mondta Vitézy és hozzátette: ő akár holnap is készen áll vitázni, neki nem kell májusig készülnie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!