2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Beismerte bűnösségét Vig Mór + videó

A hatalom áldozatának állította be magát a hídpénzbotránnyal is összefüggésbe hozott, sok száz milliós számlagyár irányításával gyanúsított Vig Mór a mai büntetőperén. Az Amnesty-vezér testvére arra utalt, hogy csak a közelgő választások miatt van letartóztatva. A ma éppen egy csalási ügyben magát bűnösnek valló jogász kijelentése persze könnyedén cáfolható.

  • Beismerte bűnösségét Vig Mór + videó

„Én azzal számolok, hogy az európai parlamenti választásokig leszek fogva tartva” – jelentette ki kedden a bírósági tárgyalásán a több száz milliós számlagyár működtetésével gyanúsított, tavaly november óta letartóztatásban lévő Vig Mór, aki ezzel egyértelműen arra utalt, hogy a politikai áldozata. Vig ezt erősítve megemlítette azt is, hogy a jobboldali sajtó híradásaiban szinte minden nap előkerül a neve.

A praxisától eltiltott ügyvéd érvelése persze elég hiteltelennek tűnik annak fényében, hogy a jogászt a múltban is több bűnüggyel összefüggésbe hozta már a hatóság.

Itt van például az az ügy, amiben ma tartott tárgyalást a bíróság. Vig Mórt megközelítőleg negyvenrendbeli csalással vádolják. A bírósági eljárásban tavaly februárban döntés is született, az exügyvédet, miután mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítéletet a Fővárosi Törvényszék azonban hatályon kívül helyezte azzal az indokkal, hogy a sértettek tekintetében a polgári jogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. Emiatt került vissza Vig ügye elsőfokra.  A kispesti bíróságon megtartott keddi tárgyaláson Vig Mór is jelen volt, bilincsben hozták őt a büntetésvégrehajtás munkatársai. 

A férfi a vádirattal egyezően újra elismerte a bűnösségét, de határozatot egyelőre nem hirdettek.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Tárgyalásra szállították az Amnesty International magyarországi vezetőjének a testvérét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!