2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Becsületsértésért indít pert a Józsefvárosban elbocsátott nő

Becsületsértés miatt tesz feljelentést az a józsefvárosi nő, akit azért bocsátottak el munkájából, mert nem tudott túlórát vállalni. A főpolgármester az üggyel kapcsolatban azt mondta: meglepné, ha igazat állítana Marton Anita. Pikó András Józsefváros polgármestere a botrány kirobbanása óta nem hajlandó megszólalni az ügyben.

  • Becsületsértésért indít pert a Józsefvárosban elbocsátott nő

Kizártnak tartom, hogy ebből az indokból bocsájtották volna el az önkormányzattól

-a főpolgármester nem hisz Marton Anitának. Karácsony Gergely azt mondta, meglepné, ha igazat állítana a kétgyermekes családanya.

"Karácsony Gergely: Azt gondolom, hogy valószínűleg ezt az ügyet másféleképpen látjuk és más információk birtokában vagyunk. Én kizártnak tartom, hogy ezért távolították volna el a munkahelyéről, mint amit most ön állít.

Riporter: Ha beigazolódnak azok, amiket mond ez a hölgy, akkor mit fog tenni?

Karácsony Gergely: Nagyon meg fogok lepődni."

Marton Anita Józsefváros önkormányzatán dolgozott. Túlmunkát vártak tőle, de mivel egyedül neveli gyerekét ezt nem tudta teljesíteni. Miután ezt jelezte: elbocsájtották állásából. A Pikó András vezetett polgármesteri hivatal elsők között hozott döntést arról, hogy senkinek sem kell túlóráznia a kerületben.

Pikó Andrásról még véletlenül sem feltételezem, hogy valakit azért elbocsátana, mert valaki nem tud túlórát vállalni

- mondta Gréczy Zsolt.

Korábban a DK-s Gréczy Zsolt és az LMP Országos Elnökségének titkára Kanász-Nagy Máté is gyakorlatilag hazugsággal vádolta meg a kétgyermekes anyukát.

Csakhogy Marton Anita a bíróságon venne elégtételt az állításokért. Az eltávolított munkavállaló hozzátette, két képviselőtestületi tag is próbált neki önkormányzaton belül más munkát találni, azonban erről valaki „letiltotta őket”.

„A képviselő úr azt mondta nekem, hogy ők megpróbáltak nekem segíteni egy ügyfélszolgálati állással az önkormányzaton belül, az egyik alpolgármesterrel, és fentről kaptak egy utasítást, hogy nem vehetnek föl. Ezt nekem ő telefonon elmondta, és nekem azt is elmondta, hogy ha őt bárki megkeresi, akkor el fogja mondani, hogy igazam van”

- mondta Marton Anita. 

Megkérdeztük volna Józsefváros polgármesterét is, hogy mi áll az elbocsátás hátterében, azonban Pikó András sem erre, sem pedig arra a kérdésünkre nem válaszolt, hogy valóban felsőbb utasítás született-e arról, hogy ne vegyék vissza Marton Anitát.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!