2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Becsületsértésért indít pert a Józsefvárosban elbocsátott nő

2019. december 9., hétfő 20:46

Becsületsértés miatt tesz feljelentést az a józsefvárosi nő, akit azért bocsátottak el munkájából, mert nem tudott túlórát vállalni. A főpolgármester az üggyel kapcsolatban azt mondta: meglepné, ha igazat állítana Marton Anita. Pikó András Józsefváros polgármestere a botrány kirobbanása óta nem hajlandó megszólalni az ügyben.

Kizártnak tartom, hogy ebből az indokból bocsájtották volna el az önkormányzattól

-a főpolgármester nem hisz Marton Anitának. Karácsony Gergely azt mondta, meglepné, ha igazat állítana a kétgyermekes családanya.

"Karácsony Gergely: Azt gondolom, hogy valószínűleg ezt az ügyet másféleképpen látjuk és más információk birtokában vagyunk. Én kizártnak tartom, hogy ezért távolították volna el a munkahelyéről, mint amit most ön állít.

Riporter: Ha beigazolódnak azok, amiket mond ez a hölgy, akkor mit fog tenni?

Karácsony Gergely: Nagyon meg fogok lepődni."

Marton Anita Józsefváros önkormányzatán dolgozott. Túlmunkát vártak tőle, de mivel egyedül neveli gyerekét ezt nem tudta teljesíteni. Miután ezt jelezte: elbocsájtották állásából. A Pikó András vezetett polgármesteri hivatal elsők között hozott döntést arról, hogy senkinek sem kell túlóráznia a kerületben.

Pikó Andrásról még véletlenül sem feltételezem, hogy valakit azért elbocsátana, mert valaki nem tud túlórát vállalni

- mondta Gréczy Zsolt.

Korábban a DK-s Gréczy Zsolt és az LMP Országos Elnökségének titkára Kanász-Nagy Máté is gyakorlatilag hazugsággal vádolta meg a kétgyermekes anyukát.

Csakhogy Marton Anita a bíróságon venne elégtételt az állításokért. Az eltávolított munkavállaló hozzátette, két képviselőtestületi tag is próbált neki önkormányzaton belül más munkát találni, azonban erről valaki „letiltotta őket”.

„A képviselő úr azt mondta nekem, hogy ők megpróbáltak nekem segíteni egy ügyfélszolgálati állással az önkormányzaton belül, az egyik alpolgármesterrel, és fentről kaptak egy utasítást, hogy nem vehetnek föl. Ezt nekem ő telefonon elmondta, és nekem azt is elmondta, hogy ha őt bárki megkeresi, akkor el fogja mondani, hogy igazam van”

- mondta Marton Anita. 

Megkérdeztük volna Józsefváros polgármesterét is, hogy mi áll az elbocsátás hátterében, azonban Pikó András sem erre, sem pedig arra a kérdésünkre nem válaszolt, hogy valóban felsőbb utasítás született-e arról, hogy ne vegyék vissza Marton Anitát.

HírTV