2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Becsapta a választókat a VII.kerület baloldali vezetése

Becsapta a választókat a hetedik kerület baloldali vezetése - állítja a kerület fideszes önkormányzati képviselője. Bár a kampányban a bulinegyed megregulázását és rendezettebb körülményeket ígértek, a legutóbbi testületi ülésen mégis úgy döntöttek, hogy a szórakozóhelyek teraszai este 10 óra helyett éjfélig tarthatnak nyitva. Nem sokkal korábban pedig Budapest legmagasabb parkolási díjának bevezetéséről döntött a Niedermüller Péter vezette testület, ráadásul este 6 vagy 8 óra helyett 11 óráig kell majd fizetniük az autósoknak.

  • Becsapta a választókat a VII.kerület baloldali vezetése

Erzsébetváros DK-s alpolgármestere szerint, bár a kampányban a kerület lakóinak védelmére tettek ígéretet és most a vendéglátó helyek nyitva tartásának meghosszabbításáról döntöttek mégis tartják magukat, ahhoz amit vállaltak.

Az éjféli kritérium rendszerrel kapcsolatos módosítás, ami nem tartalmi módosítást jelent semmiféle képen sem az ugyan úgy a munkacsoport tagjaival le lett egyeztetve, hiszen én magam egyesével hívtam végig mindenkit.

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület önkormányzati képviselője híradónknak elmondta, hogy a DK-s alpolgármester valóban felhívta őt is azonban nem a véleményére volt kíváncsi, hanem tényként közölte, hogy a kerület lakóinak érdekeit figyelmen kívül hagyva hoznak döntést.

Budapest többi részén a többi kerületében is ugyan úgy elszenvedték a vendéglátóhelyek járvány okozta kieséseket és ott mégis tarthatóak az eredeti szabályok senki nem lázad nem értjük azt, hogy a VII. kerületben miért van szükség folyamatos kivételezésre és az a kivételezés mindig a lakosság kárára történik.

Az Erzsébetvárosi Fidesz szerint a Niedermüller Péter vezette baloldali önkormányzat a választások óta folyamatosan becsapja választóit. Benedek Zsolt úgy látja, a friss döntés csak újabb feszültség szül a kerületben.

Kevesebb a bevétel mindenhol. Nemcsak a vendéglátósoknál, hanem mindenhol kevesebb külföldi turista érkezik Magyarországra, de nem gondoljuk azt, hogy ez a kettő órás plusz nyitva tartás pénteken és szombaton ez meg fogja oldani a vendéglátók problémáit viszont újabb konfliktusokat fog generálni a lakók és a vendéglátók illetve a lakók a vendéglátók és az önkormányzat között

- mondta Benedek Zsolt, fideszes erzsébetvárosi önkormányzati képviselő.

Erzsébetváros baloldali vezetés még júniusban arról is döntött, hogy a parkolási időszakot meghosszabbítják reggel 8-tól este 11 óráig, illetve amennyiben a fővárosi közgyűlés jóváhagyja a kerület belső részein, akár 800 forintba is kerülhet egy óra parkolás.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!