2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Beázó tető, leszakadó vakolat, élhetetlen körülmények az Üllői úton - helyszíni riport

Életveszélyesek a körülmények az egyik Üllői úton található házban, ahol a hétvégi esőzések után kezdenek lakhatatlanná válni az ott élők otthonai.

  • Beázó tető, leszakadó vakolat, élhetetlen körülmények az Üllői úton - helyszíni riport

A háztömbben minden lakás önkormányzati tulajdonban van, mégis hagyják, hogy a ház az enyészeté legyen. A ferencvárosi önkormányzat 2020 júniusában előterjesztést nyújtott be az ingatlan hasznosítására és a lakók elköltöztetéséről. Egyelőre azonban nem történt előrelépés az ügyben. A hétvégi esőzések miatt a tető, végig a körfolyosó felett, átengedte magán a vizet, az pedig mind a körfolyosókon, mind a földszinti lakások ajtajánál felgyülemlett.

A Metropol stábja a helyszínen járt. A lakók – érthető okokból – a nevük elhallgatását kérték újságírónktól, azonban a képek is magukért beszélnek. „A Covid-járvány előtt ígérték, hogy felújítják, azóta nem sok minden változott. Mindegyik lakás gombás, penészes. Hiába takarít ki rendesen az ember, a falból árad a penészszag. Jó lenne már innen elköltözni” – panaszkodott lapunknak az egyik legrégebben ott lakó.

„Ezeket a lyukakat mi deszkáztuk be, hogy nehogy leessen oda bárki, laknak a házban gyerekek is„ – mutatta lapunknak a földszinti lakásajtóktól néhány méterre található egykori pinceablakokat az egyik lakó.

A leszakadó vakolat egyre veszélyesebb, nemrég egy nagyobb darab zuhant le az egyik lakás bejárata elé. Szerencsére nem beszélgetett vagy dohányzott az ajtó előtt senki, különben akár tragédia is történhetett volna.

Csak az ereszt javítják, a tetőt nem

Egy épületbeli beázást dokumentáló videó hatására a kerület Facebook-csoportjában azonban végre elindult valami. A posztra reagálva ugyanis a Bérlemény Fev IX Zrt. a következőket írta: „Az épület ereszcsatornájának javítását irodánk megrendelte, kérjük szíves türelmét”. Az eredeti bejegyzést készítő férfi ezután reményét fejezte ki, hogy a tető időszerű felújításával is kezdenek valamit: „Az épület nagyon beázik. Volt nálunk pár héttel ezelőtt egy beázás-elhárítás, sajnos azóta ismét ugyanúgy beázott a plafon”

Metropol

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!