2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Bayer Zsolt: Sötét alagút

Bayer Zsoltnak a Magyar Nemzetben megjelent vezércikke.

  • Bayer Zsolt: Sötét alagút

Nem lesz ez egy hosszú vezércikk, s főleg nem lesz benne sok saját szöveg. Nézzük előbb a „hírt”:

„Orbán Viktor egy saját alagutat akar építeni a Puskás Arénába kétmilliárd forintért, állítja Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke. Stummer azt mondja, a terv azért került hozzá, mert az alagútról szóló beruházást a Nemzetbiztonsági Bizottságon keresztül akarták titkosítani.”

S akkor nézzük ezek után a tényeket:

„A Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni, hogy jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és nemzetközi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az arénába. A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni. A tervezett megoldás egy mindösszesen ötven méter hosszú autós-aluljáró. Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának.”

Tulajdonképpen itt be is fejezhetnénk. De nem fejezzük be. Mert mindennek van határa.

Legyen világos: a világ legaljasabb, legbecstelenebb ellenzéke tevékenykedik Magyarországon, és ennek az ellenzéknek dolgozik alá a világ legaljasabb, legbecstelenebb sajtója. Ezeknek egyetlen „stratégiájuk” van, ez az egyetlen ötletük: felszítani a kormány ellen a legalja lumpenprolik gyűlöletét, ugyanis csak azok szavazataival van esélyük győzni. Ehhez pedig egyebek mellett minden nap tálalni kell valami „­korrupciós ügyet”. Szó szerint: minden napra. A tálalt ügyek nagyjából kilencven százaléka koholmány és hazugság. A maradék tíz százalék fele hazug módon tálalt féligazság, a többi valós. Ezt kell tudnunk.

De most ez a Stummer nevű becstelen gazember túllőtt a célon.

Most nem egyszerűen arról van szó, hogy hazudoztak megint valamit, ez a normális üzemmód ezeknél. (Lásd Demeter Márta alakítását „Orbán Ciprusról hazahozott” lányáról.) De most ez a Stummer a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökeként hozott nyilvánosságra egy titkosított anyagot – ami nem Orbán és bármi egyéni ok miatt lett titkos, hanem nemzetbiztonsági érdekből. Stummer megszegte esküjét (hát persze, ez megy neki, hiszen jobbikos), alkalmatlan és méltatlan betöltött pozíciójához és az országgyűlési képviselőséghez is.

Stummer vélt politikai érdekeit követve hazudott, esküt szegett. Stummer egy ocsmány, gyáva bűnöző.

Nincsen mire várni, és nincs mit szépítgetni.

Stummert még ma le kell váltani, a Nemzetbiztonsági Bizottság gyorsított eljárásban adja ki, emeljen vádat ellene az ügyészség esküszegés és hazaárulás miatt, és a lehető leggyorsabban zárják börtönbe. Ott majd kiteljesedhet a valódi énje. Ezt nem úszhatja meg, ezt nem úszhatják meg. Tudniuk kell, hogy az az éjsötét alagút, amelyben bolyonganak, ide vezet.

„Hegedűs István! Esküdet megszegted, hazádat elárultad – büntetésed: halál…”

Dobónak még könnyű volt. A büntetési tételek azóta megváltoztak.

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!