2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Bayer Zsolt: Kísérleti telep

Igenis meg kellene valósítani, létre kellene hozni az ideális neoliberális (?) világot. Tényleg nem járja, hogy itt vannak ezek a csodálatos hölgyek és urak, és nem próbáljuk ki a gyakorlatban mindazt a jót, amit kínálnak minekünk, hogy kiteljesedjék az emberi szabadság és megmeneküljön a bolygó. Kellene tehát egy jó nagy, lakatlan terület, ahová elmehetnének (ön)megvalósítani. Ennek neve pedig lenne Csodaország.

  • Bayer Zsolt: Kísérleti telep

Az itt összegyűltek mindenekelőtt alkotmányba foglalnák, hogy nincsen többé nemzet és nemzeti identitás, mert az ilyesmi csak a viszályok melegágya. Ezután második lépésben eltörölnék a nemeket, nem lenne többé férfi és nő, nem lenne többé „hölgyeim és uraim”, ellenben hetvenkétféle nemi identitásnak örvendhetnének a lakók csupa gendervécé között, és minden szivárványszínű lenne végre. Így aztán eltűnne mindjárt a fekete és a fehér is, a haladás nagyobb dicsőségére. Az orvostudományt pedig annak szolgálatába állítanák, hogy mindenki szabadon megváltoztathassa a nemét négyéves kortól fölfelé.

Ez persze egy idő után (rövid idő!) okafogyottá válna, ugyanis szigorúan kikötnék és szintúgy belevennék az alkotmányukba, hogy Csodaországban senki nem szülhet többé gyereket, ugyanis a gyerek rengeteg szén-dioxidot termel, és így ártalmas a bolygóra, klímakatasztrófához vezet. Értelemszerűen betiltanák a fosszilis és az atomenergiát is, kizárólag napra és szélre hagyatkoznának. Autó nem lenne, mindenki gyalog járna, ami nem jelentene problémát, ugyanis Csodaországban mindenki ráérne. Ez azért lenne lehetséges, mivel alkotmányos rendelkezés szerint mindenkinek járna alanyi jogon az alapjövedelem, így egyáltalán senkinek sem kellene dolgoznia. Csodaország lakói nagyon hamar megoldanák azt a régóta esedékes problémát is, miszerint (még) létezik bűnös és undorító fehér kultúra, fehér civilizáció, fehér bőrszín és fehér ember. Ezt a közjó nevében eltörölnék.

Csodaországban betiltanák a földművelést, csak fákat lehetne ültetni, és a lakosság a munka nélkül szerzett alapjövedelméből vásárolhatna élelmiszert, természetesen kizárólag vegán kosztot. Az állattenyésztés is tilos lenne, különösképpen vonatkozna ez a szarvasmarha nevű, bolygópusztító tömeggyilkosra, de minden egyébre is. A mezőgazdasági termelés alól egyetlen művelési ág kapna felmentést, a vadkendertermelők kasztja, ugyanis Csodaországban természetesen legális és kívánatos volna bizonyos kábítószerek használata és élvezete.

Csodaországban – látszólagos ellentmondás! – viszont csak városok, nagyvárosok léteznének, ugyanis a falusi életforma avítt, idejétmúlt és szánalmas, haladó, modern ember városban, sőt metropoliszban él. A metropoliszokban viszont mindenki ingyen jutna lakáshoz, nehogy már egyesek a „lakbér” nevű burzsoá maradványból gazdagodjanak. Az oktatást alaposan megreformálnák, az iskolákban szigorúan tilos lenne tanítani, nevelni és számonkérni, viszont a tankönyvért mindenkinek fizetnie kellene, mert az állami tankönyv kártékony. Persze az oktatásügy egy idő után szintúgy okafogyottá válna, ugyanis nem lenne többé gyerek, és így viszonylag olcsón meg lehetne oldani ezt is. Arról nem is beszélve, hogy az államot nagyon hamar felszámolnák mint az emberiség egyik rákfenéjét és a szabadság kerékkötőjét.

Már csak egy kérdés maradna megoldatlan: hogyan jut majd a szivárványszínű lakosság elegendő fehérjéhez? Nos, ez sem probléma, ugyanis Csodaországban szakítanának az emberevés idejétmúlt, ócska tabujával, és mindenki szabadon elfogyaszthatná a nagyit tokánynak. A nagyitokányt pedig fel is vennék a vegán étrendbe.

Ez lenne a haladók országa. Mi, elmaradottak pedig időről időre meglátogatnánk őket, megnézni, hogy vannak. De szép lenne, Istenem…

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!