2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Bármikor lehet baleset a Lánchíd rossz állapota miatt

Betondarabok hullhatnak le a Lánchídról - ezt állapította meg a Hír Televízió birtokába jutott jelentés. A dokumentumot áprilisban készítette egy mérnöki tervező és tanácsadó Kft. Ebben azt írják, hogy számítani lehet arra, hogy a lehulló betondarabok kárt okozhatnak a híd alatt közlekedő autókban és hajókban. A jelentés hangsúlyozza csak remélni lehet, hogy a híd felújításáig nem történik baleset.

  • Bármikor lehet baleset a Lánchíd rossz állapota miatt

A jelentésben azt állapították meg, hogy az egyre sűrűbb átlyukadásokra már nem megoldás, hogy foltozzák ezeket a hibákat, hiszen a berakott recéslemez is tönkrement pár helyen. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a jövőben ez bárhol és bármikor előfordulhat.

De nemcsak a járda kezd életveszélyes lenni - az autósok által használt sávoknál a beton és az acéltartók állapota is - ahogy fogalmaznak súlyos. A jelentés arra figyelmezteti a városvezetőket, hogy nem lehet kiszámítani, hogy a jövőben hol szakadnak majd le betondarabok a hídról.

Nincsenek jobb állapotban a korlátok sem, ha a helyzet tovább romlik, nem zárható ki, hogy baleset történik.

Mivel a híd állapota folyamatosan romlik a szakértők azt írják, a tapasztalt súlyos problémákat már nem lehet külön megoldásokkal kezelni, a híd komplex felújításának mielőbbi megkezdése elengedhetetlen. Úgy fogalmaznak,

csak remélni lehet, hogy a híd felújításáig nem történik baleset.

Összegzésként megállapítják, hogy

kisebb betondarabok eshetnek le a hídról az alsó rakparton közlekedő autókra vagy hajókra a Dunán, a legnagyobb kockázata pedig annak van, hogy a déli oldalon beszakad a lemez a gyalogosok alatt, ezért a járdák lezárását javasolják.

A súlyos állításokat tartalmazó jelentés áprilisban készült, Karácsony Gergely ennek ellenére május végén úgy döntött, hogy elhalasztják a Lánchíd felújítását. Ezt azzal magyarázta, hogy új közbeszerzési eljárást kell kiírni. A felelősséget pedig a kormányra hárítja.

A főpolgármester nemhogy lezáratta volna a hidat és az alatta lévő alsó rakpartot, hanem hétvégente családi rendezvényeknek adta át a területet. Pedig a súlyos problémákat már a decemberi szakvélemény is jelezte. Budapesti Srácok című műsorunknak a Főmterv egyik igazgatója is beszélt ezekről.

A szakértők akkor azt mondták, hogy fél éven belül el kell kezdeni a felújítást, ez júniusban jár le.

Hárít Karácsony Gergely

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meghalt Axt László artistaművész

Meghalt Axt László artistaművész

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész - tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Kovács Béla kémkedett: öt év letöltendő fegyházra ítélték

Kovács Béla kémkedett: öt év letöltendő fegyházra ítélték

Öt év fegyházbüntetésre ítélte kémkedés miatt a Kúria a volt jobbikos Kovács Bélát. A harmadfokon eljáró bíróság szerint az egykori EP-képviselő nemcsak előkészületeket tett az Európai Unió intézményei ellen kémkedésre, hanem meg is valósította azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!