2020. július 14.,
kedd, Örs, Stella napja

Baranyi szerint nem veszteséges a parkolás

Hír TV

2020. január 7., kedd 17:11

Baranyi Krisztina szerint kár éri a ferencvárosi önkormányzatot azzal, hogy még mindig nem működnek mindenhol parkolóautomaták. A polgármester ennek ellenére mégis arról beszélt, hogy nyereséget termel a kerületi parkolás. A helyi Fidesz szerint Baranyi semmilyen adattal nem tudja alátámasztani állításait.

Baranyi Krisztina a kerület frissen megválasztott polgármestere a parkolás átszervezését ígérte és eddig mintegy ötvenhárom millió forintot költöttek az új rendszerre, ennek ellenére még mindig nem indult el mindenhol. Baranyi arról beszélt, hogy ezért kár éri a kerületet, de szerinte ennek ellenére az nem veszteséges.

A párbeszédes polgármester december 31-el felmondta az eddigi parkolóórákat üzemeltető céggel kötött szerződést, a régi parkolóórák tehát már nem működnek, az újakat pedig még nem tudták mindenhol elhelyezni, vagyis jelenleg a kerület számos területén ingyenes a parkolás.

Az origó is arról számolt be, hogy emiatt a helyiek nem tudnak parkolni, és a helyzet tízmillió forintos kárt okoz a kerületnek. Ráadásul valószínűleg jogszerűtlenül járt el az új vezetés, mivel közbeszerzés lefolytatása és a Gazdasági és közbeszerzési bizottság döntése nélkül verte keresztül a döntést Baranyi csapata.

A Fidesz helyi önkormányzati képviselője szerint Baranyi Krisztina hiába kampányolt a parkolással, most úgy tűnik még sincs érdemi információi róla és csak másokra mutogat.

Gyurákovics Andrea hozzátette, hogy nem tudja mit csinálhatott az elmúlt két hónapban Baranyi, hogy nem tudta zökkenőmentesen átvenni a kerület parkolását.

Hír TV