2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Kémek a porfészekben - Rimmer Gábor története

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bánáti János már nem védi Gyárfást

Hétfőtől nem Bánáti János a védője a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása kapcsán felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamásnak, ugyanis a felek közös megegyezéssel felbontották az erről szóló megállapodást – értesült a Magyar Nemzet.

  • Bánáti János már nem védi Gyárfást

A döntés hátterében az áll, hogy a Kúria Polt Péter legfőbb ügyész jogorvoslati indítványa alapján május 3-án megállapította: a Fővárosi Törvényszék törvényt sértett, amikor elutasította azt az ügyészi indítványt, amely a Fenyő-ügy nyomozása során tanúként kihallgatott Bánáti János kizárására irányult.

Az indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája megalapozottnak találta, azonban Bánáti fellebbezése nyomán a törvényszék megváltoztatta a döntést és jogerős végzésében kimondta: az ügyvéd nem szolgált releváns információkkal a gyilkossággal összefüggésben. Ezt a verdikttel szemben élt kifogásokkal a legfőbb ügyész, aki a jogorvoslat keretében annak megállapítását kérte, hogy az eljárási szabályok szerint egy büntetőügyben tanúkét kihallgatott személy nem szerepelhet védőként az adott eljárásban.

Bánáti János megbízásának megszűnése nyomán a Gyárfás Tamást a továbbiakban Zamecsnik Péter védi, aki még április elején kapott meghatalmazást az úszószövetség volt elnökétől.

Ismeretes: Gyárfást azzal gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda. hogy az akkoriban az alvilág urának tartott Portik Tamás az ő felbujtására ölette meg Fenyőt a szlovák bérgyilkosként elhíresült Jozef Roháccsal.

A Magyar Nemzet az ügyvédi megbízás megszüntetése kapcsán kereste Bánáti Jánost, akit egyelőre nem sikerült elérni.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!