2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Bánáti János már nem védi Gyárfást

Hétfőtől nem Bánáti János a védője a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása kapcsán felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamásnak, ugyanis a felek közös megegyezéssel felbontották az erről szóló megállapodást – értesült a Magyar Nemzet.

A döntés hátterében az áll, hogy a Kúria Polt Péter legfőbb ügyész jogorvoslati indítványa alapján május 3-án megállapította: a Fővárosi Törvényszék törvényt sértett, amikor elutasította azt az ügyészi indítványt, amely a Fenyő-ügy nyomozása során tanúként kihallgatott Bánáti János kizárására irányult.

Az indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája megalapozottnak találta, azonban Bánáti fellebbezése nyomán a törvényszék megváltoztatta a döntést és jogerős végzésében kimondta: az ügyvéd nem szolgált releváns információkkal a gyilkossággal összefüggésben. Ezt a verdikttel szemben élt kifogásokkal a legfőbb ügyész, aki a jogorvoslat keretében annak megállapítását kérte, hogy az eljárási szabályok szerint egy büntetőügyben tanúkét kihallgatott személy nem szerepelhet védőként az adott eljárásban.

Bánáti János megbízásának megszűnése nyomán a Gyárfás Tamást a továbbiakban Zamecsnik Péter védi, aki még április elején kapott meghatalmazást az úszószövetség volt elnökétől.

Ismeretes: Gyárfást azzal gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda. hogy az akkoriban az alvilág urának tartott Portik Tamás az ő felbujtására ölette meg Fenyőt a szlovák bérgyilkosként elhíresült Jozef Roháccsal.

A Magyar Nemzet az ügyvédi megbízás megszüntetése kapcsán kereste Bánáti Jánost, akit egyelőre nem sikerült elérni.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Hamarosan indul a 12 év alattiak oltása

A háziorvosok már felmérik az igényeket, hogy összesen hány 5 és 12 év közötti gyermeknek szeretnék beadatni a szülők vagy hozzátartozók a védőoltást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!