2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

CPAC Magyarország 2024 00:10

Belföld

Baltával sújtott le az egykori rendőr – 13 évet kapott

13 év börtönt kapott az a volt rendőr a Kecskeméti Törvényszéken, aki Ágasegyházán egy baltával favágás közben megölte szomszédját. A 47 éves férfi ittas állapotban többször fejbe verte a 75 éves idős embert, majd amikor az a földre került, ott is folytatta az ütlegelését. Ezután a kocsiját ellopta, és a benne lévő láncfűrészt eladta.

A vádlott a 90-es években rendőrként szolgált, de alkoholizmusa miatt elbocsátották. Tavaly februárban egy liter bor elfogyasztása után indult fát vágni a tanyája melletti erdőbe. Útja a szomszéd tanyája mellett vezetett.

„Meg nem állapítható módon szóváltás keletkezett a vádlott és a sértett között, melynek során a vádlott a nála lévő baltával számtalan nagy erejű ütést mért a sértett fejére, aki rövidesen, szinte pillanatok múlva a földre került. Az ütlegelést a kezében lévő eszközzel ilyen testhelyzetben is folytatta” – mondta a Praveczki Magdolna ügyész.

A 47 éves vádlott jogos védelemre hivatkozik.

„Védekező helyzetbe került azáltal, hogy a sértett, aki ugye a későbbiekben, mint tudjuk, elhalálozott, egy láncfűrésszel támadt rá – közölte Kiszely Zsuzsa védő. – Azt, hogy ez a védekezés mennyiben lépi túl ezt a helyzetet, úgy gondolom, hogy mindenképpen vizsgálni kell – fogalmazott az ügyvéd.

Az elsőfokú bíróság a helyszíni szemle és a szakértők vélemények alapján nem fogadta el a védői érvelést. A 75 éves sértett egyik láncfűrésze ugyanis a kocsiban volt, a másik pedig a támadás helyszínétől több méterre.

A vádlott a bűncselekmény helyszínéről az idős férfi autójával távozott. A kocsiban tárolt láncfűrészt eladta. A férfi büntetett előéletű, ittas vezetésért ült börtönben.

„A bíróság a vádlottat mint visszaesőt halmazati büntetésül 13 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítéli” – mondta ki az ítéletet Sárközy Szabolcs bíró a Kecskeméti Törvényszéken.

Az ítéletet a vádlott és az ügyész is elfogadta, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!