2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története 11:00

Belföld

Baltával ütötte, testszerte rugdosta lakótársait a megvádolt férfi

A Veszprém Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 35 éves férfival szemben, aki 2020 áprilisában Ajkán brutális kegyetlenséggel bántalmazta lakótársait, miután azok a napközben hazavitt bor egy részét elfogyasztották.

  • Baltával ütötte, testszerte rugdosta lakótársait a megvádolt férfi

A vádirat szerint a férfi több éve egy elhanyagolt pinceépületben élt együtt a 48 éves férfival és az 59 éves nővel. Mindhárman italozó életmódot folytattak, s ennek során már korábban is előfordult, hogy az elkövető bántalmazta a sértetteket. 

2020. április 8-án délután a vádlott és 48 éves lakótársa bort vásárolt Ajkán, amelyet a sértett vitt haza. Mire azonban elkövető este ittasan maga is hazaért, már hiába kereste az italt, mert annak egy részét a sértettek elfogyasztották. 

Az 59 éves nő észlelve, hogy a vádlott egyre ingerültebbé válik, az emeletre menekült előle, a férfi azonban utánament és a szobából kirángatva levonszolta a lépcsőn, majd bevezette abba a pincerészbe, ahol a másik sértett is tartózkodott. Az elkövető ezek után egy a földről felkapott baltával a másik lakótársát kezdte bántalmazni, és a szerszám élével mért ütéseket a sértett fejére, aki azokat igyekezett kivédeni. A bántalmazástól a sértett a földre esett, a vádlott pedig többször megrúgta, mígnem a férfi az eszméletét is elveszítette. 

Az elkövető ezek után a nő ellen fordult, többször próbálta a balta élével megütni, a sértett azonban az ütéseket elhárította. A vádlott végül a sértettet kilökte az épület elé, ahol a baltát eldobta, és a földön fekvő nőt testi erővel bántalmazta tovább, többször megrúgta, megtaposta. A férfi ezek után még visszatért a pincébe, ahol folytatta a másik sértett bántalmazását, majd őt is kihúzta a pince elé, s ott többször megrúgta.

A sértettek súlyos, életveszélyes sérüléseihez vezető brutalitásnak végül az vetett véget, hogy a szemközti ház lakója a kiabálást hallva, értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre értek, és megakadályozták a további bántalmazást. 

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta az ügyben ítélkező Veszprémi Törvényszéknek.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ukrajna-párti aláírást követelnek Meloniék

Ukrajna-párti aláírást követelnek Meloniék

Írásbeli, Ukrajnát támogató nyilatkozatot kell tennie a Fidesznek, ha a magyar kormánypárt csatlakozni szeretne az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) csoportjához – közölte Nicola Procaccini, a frakció alelnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!