2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Ballai Attila: A Magyar Nemzet most visszatért a régi kerékvágásába

Újraindult a Magyar Nemzet, a főszerkesztő is új. Ballai Attila nem titkolta, hogy kormánypártiak lesznek, de azt ígéri, ha kell kritikusak is.

  • Ballai Attila: A Magyar Nemzet most visszatért a régi kerékvágásába

„Négy éve történt, ami történt, úgy fogalmazok, hogy a Magyar Nemzet most visszatért a régi kerékvágásába, de minden kolléga nem tért vissza, vagy nem térhetett vissza a régi kerékvágásába” – kezdte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a lap főszerkesztője, Ballai Attila. Rámutatott: már önmagában a G-nap utáni egy két nap hozott egy komoly szakadást a Magyar Nemzet szerkesztőségének életében, elmentek kollégák azonnal, voltak, akik maradtak, voltak, akik azt mondták, hogy „adunk egy sanszot ennek az új lapnak, és megnézzük, hogy milyen lesz.”

„Én és egy két kollégám a rovaton ezek közé tartoztam, és aztán túl sokáig nem kellett tépelődni és túl sok tapasztalatot nem kellett szerezni, amíg én is azt a döntést hoztam meg a kollégáimmal együtt, hogy mi is megyünk. Bárki, bármit mond, akkor még semmi fix nem volt, hogy hova fogunk menni, tehát olyan eszelősen nagy vonzás nem volt, taszítás már volt, úgy éreztük, hogy menni kell” – idézte fel azt a korszakot a Magyar Nemzet főszerkesztője stúdiónkban.

Kifejtette, amikor meglett az új lehetőség, amit Magyar Időknek hívtak, „akkor azzal a tudattal kezdtük a munkát, hogy ez tulajdonképpen a Magyar Nemzet, a mi Magyar Nemzetünk utódja lesz – nem látszott a reális lehetősége, hogy valamikor mi még egy Magyar Nemzet nevű lapnál fogunk dolgozni.”

Ez most megadatott, ezért nagyon hálás vagyok a sorsnak.

Arról nem szólt a műsorban, hogy min változtatna a lapon, hiszen – mint fogalmazott – ezzel akaratlanul is kritikát és ítéletet fogalmazna meg a Magyar Időkkel szemben, ami nem lenne korrekt. Ugyan akkor azt mondta, szeretné a régi Magyar Nemzet hagyományait feleleveníteni, „amikor még csak olvasója voltam adott esetben a Magyar Nemzetnek, és azt mondtam, hogy jó lehet ott dolgozni, ez egy mértéktartó, elegáns, ez egy normális lap, ez nem uszít.”

Papírformának nevezte, hogy a balliberális média azt írta a lap mai számáról, hogy az kormánypropagandával indított. „Összességében annak nem örülök, hogy a média folyamatosan egymással, a másik oldallal foglalkozik (…) meggyőződésem, hogy ez nem egy nulla összegű játék, ha én valakin valamekkorát ütök, azzal ő veszít, de én nem nyerek semmit, sőt összességében én is veszítek vele, hiszen összességében állítunk ki egy bizonyítványt egymásról, így aztán a végén magunkról” – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!