2021. január 16.,
szombat, Gusztáv napja

Bakondi: Szilárd a belbiztonsági helyzet Magyarországon

Hír TV

2018. december 12., szerda 20:44, frissítve: szerda 21:20

A magyar hatóságok kiemelten figyelik és kezelik az illegális migráció okozta negatív jelenségeket, ezért kijelenthető, hogy hazánkban szilárd a belbiztonsági helyzet – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint Magyarország azáltal, hogy útját állta a tömeges migrációnak, szerencsés helyzetbe került.

„Nyilván mi is megteszünk mindent a biztonság érdekében, és igyekszünk erejét venni annak, hogy olyan személyek lépjenek Magyarország területére, akik potenciális fenyegetést jelenthetnek, 100 százalékig biztonság nincs természetesen, de azért nagyon nagy különbség, hogy valahol olyan tömegben vannak, hogy a titkosszolgálatok számára szinte megoldhatatlan feladatot jelentnek” – így Bakondi György. Elmondta ugyan akkor, mindenkit megakadályozni ezekben a cselekményekben nem lehet.

Kitért rá, Magyarország azért van kedvező helyzetben, mert úgy döntött a kormány, hogy lezárja az illegális, tömeges migráció előtt az államhatárt, ezáltal „nem tartózkodnak itt tíz és százezrek olyanok, akikről nem tudjuk, hogy kicsodák, hogy honnan jöttek.”

Tekintse meg a teljes beszélgetést: