2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Bakondi: Felerősödött az illegális migráció a balkáni útvonalon

Felerősödött az illegális migráció a balkáni útvonalon, az Országos Rendőr-főkapitányság legfrissebb statisztikája szerint a korábbi időszakban száz, jelenleg pedig kétszáz körül van a magyar-szerb határon hetente elfogottak száma - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Bakondi: Felerősödött az illegális migráció a balkáni útvonalon

Bakondi György hozzátette: ez jól mutatja, hogy a baloldali-liberális köröktől érkező állítások, miszerint "nincs migráció és felesleges ezzel foglalkozni", nem igazak.

Azt mondta, a balkáni útvonalon a fő irány pillanatnyilag Bosznia, Horvátország, illetve Szlovénia, ahonnan az illegális bevándorlók a csoporttól leválva próbálkoznak a magyar határnál is. Változott az állampolgársági összetétel is: míg 2017-ig alapvetően szír, iraki nemzetiségűek jöttek, addig napjainkban jellemzően iráni, afganisztáni, pakisztáni és indiai bevándorlók érkeznek.

Megjegyezte: az eddig évek tapasztalatai azt mutatja, hogy a hatásértők mozgása a nyári időszak beköszöntével automatikusan megélénkül.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kitért arra is, hogy a balkáni útvonal aktivitásának felerősödése összefügg a spanyol-marokkói irány ellenőrzésének szigorításával. A marokkói hatóságok idén 30 ezer afrikai határsértőt tartóztattak fel és 6 ezer embercsempész-szervezetet számoltak fel, jelenleg pedig napirenden van, hogy Spanyolország mellett az Európai Unió is finanszírozza a határőrizetet az országban - fűzte hozzá Bakondi György.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!