2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Bakondi: Biztonság van, hazánk szerencsés helyzetben

Lezárta határait a tömeges illegális migráció előtt, ezért a terrorcselekmények szempontjából védett, szerencsés helyzetben van Magyarország a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint. Bakondi György a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, hazánk nem engedett be olyanokat, akiknek a személyazonossága kétséges, vagy tisztázatlan, ezért ilyen szempontból itt a fenyegetettség jóval kisebb, mint más, Nyugat-európai országban.

  • Bakondi: Biztonság van, hazánk szerencsés helyzetben

A magyar hatóságok kiemelten figyelik és kezelik az illegális migráció okozta negatív jelenségeket, mutatott rá. „A kormány kénytelen elég nagy gyakorisággal foglalkozni az illegális migráció, és ennek negatív kísérőjelenségeivel, és természetes dolog, hogy a magyar titkosszolgálatok és a rendőrség, az illetékes hatóságok még ennél is sokkal gyakrabban. Nem csak magyarországi, hanem nemzetközi összefüggésben is mindent megteszünk a terrorcselekmények megelőzésére, mert minden hősies rohamnál jobb, ha meg lehet előzi a terrorcselekményeket” – mondta a Hír TV-ben a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója.

Bakondi elmondta ugyan akkor, mindenkit megakadályozni ezekben a cselekményekben nem lehet.

Kitért rá, Magyarország azért van kedvező helyzetben, mert úgy döntött a kormány, hogy lezárja az illegális, tömeges migráció előtt az államhatárt, ezáltal nem tartózkodnak itt tíz és százezrek olyanok, akikről nem tudjuk, hogy kicsodák, hogy honnan jöttek.

Ezáltal a belbiztonsági helyzet Magyarországon szilárd – szögezte le.

A tegnapi franciaországi terrorcselekmény kapcsán Bakondi György jelezte, Magyarországon mintegy 160 karácsonyi vásárt tartanak, amelyeket a rendőrség, a honvédség rendészeti erői, valamint a polgárőrség is nagyerőkkel biztosít.

„Nyilván mi is megteszünk mindent a biztonság érdekében, és igyekszünk erejét venni annak, hogy olyan személyek lépjenek Magyarország területére, akik potenciális fenyegetést jelenthetnek, 100 százalékig biztonság nincs természetesen, de azért nagyon nagy különbség, hogy valahol olyan tömegben vannak, hogy a titkosszolgálatok számára szinte megoldhatatlan feladatot jelentnek.

 Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!