2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Bakondi: Az emberek nemet mondtak a vegyes társadalmakra

A spanyol kormányfő, aki elsőnek épp Soros Györggyel tárgyalt kormányalakítását követően, most országa történetének legnagyobb migránshullámától szenved - mondta el Bakondi György a Magyarország élőben műsorában.

  • Bakondi: Az emberek nemet mondtak a vegyes társadalmakra

Magyarország - az Egyesült Államokkal ellentétben, amely már a legelején elhagyta a tárgyalásokat - sokáig harcolt, hogy pozitív irányba befolyásolja az elfogadás folyamatát, s csak akkor lépett ki, amikor nyilvánvalóvá vált igazi célja. Az elfogadás furcsa volt, végül az EU-ból 9 ország lépett ki, valamint Ausztrália, Chile és rengetegen még, várhatóan Brazília is ki fog lépni az egyezményből– mondta az ENSZ migrációs csomagja kapcsán Bakondi György. A befogadó országoknak kizárólag kötelességei, miközben a migránsoknak kizárólag jogai vannak felsorolva az ENSZ-paktumban -  hangsúlyozta.

Bajorország a balkáni útvonal által leginkább sújtott terület, így Horst Seehofer a koalíciós kormány belügyminisztereként többször is próbálkozott már a kitoloncolások szigorításával, mindeddig hiába– emlékeztetett a Hír TV-ben. A belbiztonsági szakértő szerint a politikai szélirány változását jelzi, hogy ezúttal a koalíciós partner CDU-ból is egyre többen támogatják a javaslatot. A willkommenskulturból válságba vezetett Németország útja– mondta Bakondi, a későbbiekben Svédországot is példaként említve. Egyre inkább halhatóvá válik azon emberek hangja akik józanul gondolkodva szeretnék az illegális migrációt keretek közé szorítani és a bűnöző elemeket kiszúrni– tette hozzá.

A migrációs nyomás 2015-höz képest valóban csökkent, mivel a nemzetállamok elkezdtek önállóan védekezni. Az EU továbbra is a befogadás kultúráját hangoztatta, míg az egyes államok nemzeti választásai abba az irányba mutattak, hogy a migrációt pártoló erők jelentős romlást mutattak. 

Az emberek véleményt mondtak, a bizonyítvány amit a lakosság kiállított korántsem volt kedvező. Az emberek nemet mondtak a vegyes társadalmakra– mondta Bakondi György.

A spanyol kormányfő aki elsőnek épp Soros Györggyel tárgyalt, kormányalakítását követően most épp országa történetének legnagyobb migráns-hullámától szenved, vélekedett a belbiztonsági főtanácsadó. Mint folytatta: a bevándorlásellenes olasz kormány megalakulása 80%-os csökkenést eredményezett, a lehetetlennek beállított intézkedések igenis hatásosnak bizonyultak. „Hazánkba a főleg Horvátország és Szlovénia, valamint Románia irányába módosuló Balkáni útvonalról 540-en a román és ukrán szakaszon át jöttek, de még mindig 6000 fő igyekezett átjönni Szerbia felől illegálisan. Többségük járműveken elbújva, vonatokra kapaszkodva szökik át, ami tovább indokolja a határzár fenntartását” – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!