2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Bajnaiék adópolitikájával kétmillió ember járna rosszabbul

Kétmillió embernek jelentene nagyobb terhet Bajnai Gordon adópolitikája a Fidesz szerint.

A párt frakcióvezetője bejelentette: szakértőkkel elemezték a Haza és Haladás Egyesület gazdasági programját, amely az adójóváírás visszaállítása mellett úgy alakítaná át a személyi jövedelemadó rendszerét, hogy annak pozitív szaldója legyen. A szakértők számítása alapján ez csak úgy lehetséges, ha a második adókulcs 48 százalék lenne – mondta Rogán Antal. A kormánypárti politikus hozzátette, hogy a Bajnai Gordon által tervezett adórendszer kísértetiesen hasonlít arra, ami 2009-ben, miniszterelnöksége idején működött. Akkor ugyanis a félszuperbruttó miatt majdnem 2 millióan fizettek több adót, mint ma.

„A 2009-eshez hasonló adórendszer vissza hozatala ma a magyar családok számára nem jó – mondta Rogán Antal. – Azt jelentené, és ezt még egyszer szeretném megismételni, ha Bajnai Gordon programját komolyan vesszük és a 2009-es adórendszerhez visszatérünk, akkor Magyarországon a legmagasabb adókulcs kerülne bevezetésre 48 százalékkal egész Európában, másik oldalról pedig közel 2 millió ember rosszabbul járna, mint manapság” – tette hozzá a frakcióvezető.

A Bajnai Gordon vezette mozgalom tagadja, hogy 48 százalékos személyijövedelemadó-kulcs szerepel gazdaságpolitikájukban. Közleményük szerint Rogán Antal valótlanságot állít és a lakosságot akarja manipulálni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!