2019. augusztus 23.,
péntek, Bence napja

Bajnaiék adópolitikájával kétmillió ember járna rosszabbul

2013. február 24., vasárnap 14:41, frissítve: vasárnap 14:41

Kétmillió embernek jelentene nagyobb terhet Bajnai Gordon adópolitikája a Fidesz szerint.

A párt frakcióvezetője bejelentette: szakértőkkel elemezték a Haza és Haladás Egyesület gazdasági programját, amely az adójóváírás visszaállítása mellett úgy alakítaná át a személyi jövedelemadó rendszerét, hogy annak pozitív szaldója legyen. A szakértők számítása alapján ez csak úgy lehetséges, ha a második adókulcs 48 százalék lenne – mondta Rogán Antal. A kormánypárti politikus hozzátette, hogy a Bajnai Gordon által tervezett adórendszer kísértetiesen hasonlít arra, ami 2009-ben, miniszterelnöksége idején működött. Akkor ugyanis a félszuperbruttó miatt majdnem 2 millióan fizettek több adót, mint ma.

„A 2009-eshez hasonló adórendszer vissza hozatala ma a magyar családok számára nem jó – mondta Rogán Antal. – Azt jelentené, és ezt még egyszer szeretném megismételni, ha Bajnai Gordon programját komolyan vesszük és a 2009-es adórendszerhez visszatérünk, akkor Magyarországon a legmagasabb adókulcs kerülne bevezetésre 48 százalékkal egész Európában, másik oldalról pedig közel 2 millió ember rosszabbul járna, mint manapság” – tette hozzá a frakcióvezető.

A Bajnai Gordon vezette mozgalom tagadja, hogy 48 százalékos személyijövedelemadó-kulcs szerepel gazdaságpolitikájukban. Közleményük szerint Rogán Antal valótlanságot állít és a lakosságot akarja manipulálni.

Forrás: Hír TV