2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Bajnai Gordonnal készül a Momentum a kormányzásra

Miközben a nyilvánosság előtt az „új nemzedékként” emlegetik magukat, Fekete-Győr Andrásék az 2010 előtti világ gyászos emlékű figuráival, így többek között Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel készülnek a kormányzásra.

  • Bajnai Gordonnal készül a Momentum a kormányzásra

Bajnai Gordon egykori miniszterelnök, Jeszenszky Géza és Balázs Péter volt külügyminiszterek, a korábbi jegybankelnök Bod Péter Ákos, illetve Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter segítheti a kormányzásra való felkészülésben a Momentumot – írta a Blikk. A lap információt Fekete-Győr András is megerősítette.

– Leginkább a szakpolitikusaink felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértünk – mondta a Momentum elnöke.

Fekete-Győr állítása szerint nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe, a nevezett politikusok és szakértők mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.

 

 

Mindez azért is beszédes, mert bár Fekete-Győrék önmagukat az „új nemzedékként”, „új generációként” emlegetik, a Momentumot segítők most nyilvánosságra került névsora egytől-egyik az 2010 előtti világ gyászos emlékű, emblematikus figurái.

A pártelnök éppen ezért azt is állította a Blikknek, hogy tanácsadóik között olyan emberek is vannak, „akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de talán érthető, ha az ő nevüket nem árulom el”.

A „román Momentum” támogatására buzdít Fekete-Győr

Nem ez az első eset, hogy a Momentum a romániai jelölteket támogatja a magyarokkal szemben.

Ismert: Gyurcsány Ferenchez hasonlóan a napokban Fekete-Győr András is megfenyegette a jelenlegi kormányzat köztisztviselőit. Elmondása szerint az államigazgatásban hétszáz fideszes vezetőt váltanának le 2022-ben, ha az ellenzék kormányra kerülne, közülük Polt Péter legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell.

Emlékezetes, az önkormányzati választás kampányában ugyancsak új korszakot ígérő Karácsony Gergely főpolgármesterré választása után szintén a 2010 előtti világ arcaival vette körül magát. Győzelmét követően pedig Karácsony szinte első dolga az volt, hogy titokban Bajnai Gordonnal találkozzon. 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!