2019. november 20.,
szerda, Jolán napja

Bagatellizálta a migrációs veszélyt a Momentum főpolgármester-jelöltje

Hír TV

2019. június 14., péntek 15:57

Bagatellizálta a migrációs veszélyt a Momentum főpolgármester-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor a tavalyi országgyűlési választások után Facebook-bejegyzésében azt írta: „egy magyar nőnek jobban kellene attól félnie, hogy egy magyar férfi - ráadásul ismerőse, családtagja - erőszakolja meg, mint attól, hogy egy migráns fogja.” Ugyanakkor azt elismerte, hogy van migrációs nyomás Magyarországon.
 

Nem ez az első alkalom, amikor a Momentum jelöltje becsmérlően nyilatkozik.

2016-ban provinciális országnak nevezte Magyarországot és provinciális hőbörgőnek titulálja a magyarokat a német fővárost ért merényletet követően. A közösségi oldalán azt írta, „imádom a sok jobboldali fotelhuszárt, akik a berlini merénylet után hisztérikusan migráns-simogatóznak, sorosoznak, ballibsiznek, úgy viselkednek, mintha a világ ért volna véget, vagy legalább is a Vörösmarty téren történt volna a merénylet”.

Tavaly márciusban Kerpel-Fronius Gábor arról értekezett, hogy amikor Orbán Viktor kormányfő nem áll ki vitázni politikai ellenfeleivel, azzal egyúttal azt üzeni, „így is van az országban mintegy 3 millió droid, aki csak azért rá szavaz, mert ő azt mondja, hogy szavazzon rá, függetlenül attól, hogy ő mit mond”.

Egy éve nyáron pedig agyhalottnak nevezte Magyarországot Kerpel-Fronius Gábor. A közösségi oldalán Horvátország labdarúgó világbajnoki döntője után azt írta „mennyi gusztustalan és rasszista ismerősöm van” - utalva arra, hogy sok hozzászóló szerint a horvát válogatott volt a torna igazi győztese amiért csak egy kontinenstől kapott ki.

Hír TV